Transfervrije Ruiter hoopt op contract bij Sunderland

Reacties

Robbin Ruiter traint sinds twee dagen mee bij Sunderland. De doelman is transfervrij na zijn vertrek bij FC Utrecht vorige maand en hoopt een contract in de wacht te slepen bij de Engelse degradant.

Transfervrije Ruiter hoopt op contract bij Sunderland

Dick van Burik, zaakwaarnemer van Ruiter, laat aan VI weten dat het meetrainen van Ruiter bij Sunderland niet gezien moet worden als een proefperiode. 'De club wil vooral zien hoe fit hij is. Robbin heeft natuurlijk toch een half jaar niet gespeeld door een blessure.'

Wanneer Ruiter fit wordt bevonden, is de kans groot dat hij een contract aangeboden krijgt. 'Robbin maakt een zeer positieve indruk bij Sunderland. Hij heeft de laatste jaren bij FC Utrecht ook wel wat opgebouwd. Nu hoopt hij op een buitenlands avontuur. Sunderland zou een prachtig nieuw hoofdstuk kunnen zijn in zijn carrière.'

In het verleden waren AZ en Ajax al eens geïnteresseerd in Ruiter, wiens naam deze zomer in de krochten van de wandelgangen in verband gebracht werd met PSV, dat met Remko Pasveer een ervaren doelman zag vertrekken. 'Maar dat is geen thema. Wij hebben niets van PSV gehoord dus het heeft ook geen zin om daar over na te denken, al is het een fantastische club', is Van Burik duidelijk.

Sunderland zoekt naar een nieuwe eerste doelman nadat het Jordan Pickford eerder deze zomer voor zo'n dertig miljoen euro verkocht aan het Everton van manager Ronald Koeman. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.