Transferverbod Barcelona voorlopig opgeschort

Reacties

Barcelona mag na het seizoen 2013/14 wél spelers kopen. Het transferverbod van de Catalaanse grootmacht is voorlopig opgeschort. Dat maakte de FIFA woensdag bekend.

Transferverbod Barcelona voorlopig opgeschort

Barcelona kreeg de flinke straf omdat het de regels bij het binnenhalen van spelers van buiten Europa die onder de achttien waren, niet in acht had genomen. De club ging tegen de straf in beroep en voorlopig is daardoor de sanctie opgeschort.

Het verbod zou gelden voor de transferperiodes van de zomer van 2014 en de winterstop van het seizoen 2014/15. De opschorting is goed nieuws, aangezien de selectie van Barcelona nieuw bloed nodig lijkt te hebben.

Behalve de straf kreeg Barcelona ook een boete van 370.000 euro. Hangende het beroep kan Barcelona dus spelers kopen. De komende transferperiode start officieel op 1 juli.

Het is nog niet bekend wanneer er eventueel uitspraak komt in de huidige zaak. Een transferverbod behoort dus nog altijd tot een van de mogelijke uitkomsten, maar de uitspraak wordt niet voor komende zomer verwacht. Daardoor kan Barcelona op dat moment gewoon spelers kopen. Mocht Barcelona dan opnieuw tegen een eventuele zware sanctie in beroep willen gaan, wacht nog altijd de gang naar het internationale sporttribunaal CAS.

Op de clubwebsite stelt het bestuur van Barcelona blij te zijn met het besluit en 'groot respect' te hebben voor de handelwijze van de FIFA.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.