VI Opinie: tijdperk Barcelona is ten einde

Reacties

In de rubriek VI Opinie krijgen lezers van de website van Voetbal International de gelegenheid mee te praten over prangende en actuele vraagstukken in het voetbal. Deze keer over de uitschakeling van Barcelona in de Champions League.

VI Opinie: tijdperk Barcelona is ten einde

De Catalanen plaatsten zich voor het eerst sinds 2006/07 niet voor de halve finale in de Champions League. Over twee duels bleek Atlético Madrid (1-1 en 1-0) te sterk. Is daarmee het tijdperk Barça ten einde of is dit slechts een incident?

In Vicente Calderon drong Barcelona woensdag na de rust wel aan, maar van het sprankelende spel van de laatste jaren was zoals vaker dit seizoen amper iets terug te zien. En dat terwijl ze onlangs wel Real Madrid (4-3) overklasten in Santiago Bernabéu. Dus de vraag is of we nu al kunnen spreken van een einde van het Barça-tijdperk?

Op woensdag 16 april wacht immers de finale om de Copa del Rey tegen aartsrivaal Real Madrid, terwijl Barcelona ook nog steeds meedoet om de titel. Daarin is de club wel afhankelijk van Atlético. De vraag is of Barcelona de komende jaren een stapje terug gaat doen en een dominantie van Bayern München moet toestaan? Of grijpt de Catalaanse grootmacht ondanks het transferverbod na de zomer gewoon weer de macht in Europa?

Log in met je VI-account en praat mee.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.