Transferdagboek 19/06: Mathieu, Pulisic, Jovetic en Banega

Reacties

De transferzomer van 2017 kan weleens historisch worden. Premier League-clubs zijn rijker dan ooit, de Bundesliga profiteert van een nieuwe televisiedeal en ook AC Milan, Internazionale en Barcelona hebben al investeringen in de selectie aangekondigd. In het Transferdagboek volgen we alles op de voet. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks op meerdere momenten in deze rubriek.

Transferdagboek 19/06: Mathieu, Pulisic, Jovetic en Banega

Het zou zomaar kunnen dat Jérémy Mathieu de deur van Camp Nou binnenkort achter zich dichttrekt. De Franse verdediger speelt al sinds 2014 voor Barcelona, maar waar hij in zijn eerste twee seizoenen nog de nodige minuten maakte, speelde hij afgelopen jaargang maar amper. Volgens het Portugese A Bola lijkt Sporting Lissabon nu uitkomst te bieden: het wil Mathieu zo snel mogelijk naar Portugal halen.

Een flink statement van Christian Pulisic. Het toptalent van Borussia Dortmund is op zijn achttiende al een gewaardeerde kracht én international van de Verenigde Staten, en dus gonst het van de geruchten. Vooralsnog lijkt hij echter bij de nieuwe werkgever van Peter Bosz te blijven. Bovendien heeft Pulisic alvast verklapt dat hij in de toekomst sowieso niet naar Bayern München gaat. 'Nee, dat kan ik niet maken', zo vertelde hij aan het Amerikaanse Penn Live. En dus zal hij niet het voorbeeld volgen van spelers als Mats Hummels, Robert Lewandowski en Mario Götze. Of gaat Pulisic in de toekomst spijt krijgen van deze uitspraak?

Sevilla is druk bezig als het gaat om zaken doen met Internazionale. Sowieso wil het de huurperiode van Stevan Jovetic definitief maken, maar vooralsnog zit er weinig schot in de zaak. 'We hebben een bod gedaan, maar dat is afgewezen. Wij kunnen niet de bedragen betalen die Inter kan betalen', aldus voorzitter José Castro tegenover Radio Sevilla. Daarnaast bevestigde hij dat de technisch directeur in gesprek is met Ever Banega, om de middenvelder terug te halen uit Milaan. 'Maar we zijn nog niet aan het praten met Inter', verzekert hij.

AC Milan lijkt deze zomer een stuk minder moeite te hebben met het voltooien van deals. Na vier aankopen (Mateo Musacchio, André Silva, Ricardo Rodríguez en Franck Kessié) zijn de Italianen nog niet klaar. L'Équipe schrijft dat de beleidsbepalers in Milaan hun pijlen nu hebben gericht op Samir Nasri. De 29-jarige middenvelder staat op de nominatie voor een vertrek bij Manchester City, dat hem het voorbije seizoen verhuurde aan Sevilla. Daar kende Nasri een wisselvallig seizoen. Door het verval in zijn prestaties en inzet is de Spaanse club volgens de berichtgeving afgehaakt om Nasri opnieuw te huren. In Manchester heeft de spelbepaler uit Marseille nog een contract tot medio 2019.

Het afscheid van Fábio Coentrão bij Real Madrid is nu echt nabij. Marca stelt te weten dat de linksback op het punt staat op huurbasis naar Sporting Lissabon te vertrekken. De 29-jarige Portugees had het voorbije seizoen al een bijrol bij de Champions League-winnaar en door de naderende komst van Theo Hernández is Coentrão helemaal overbodig geworden in Madrid. Bij Sporting Lissabon treft de 51-voudig international naast Bas Dost ook een oude bekende. Coentrão werkte eerder bij Benfica samen met trainer Jorge Jesus.

Bayern München reageert in principe niet op alle geruchten, maar in het geval van Cristiano Ronaldo wel. De Portugees zou onder meer volgens La Gazzetta dello Sport in de belangstelling staan van de Duitse kampioen. 'We zijn het gewend dat in transferperiodes veel wordt gespeculeerd over aan- en verkopen. In de regel reageren we niet op geruchten', zegt bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge op de clubwebsite. 'Maar in het geval Ronaldo willen we voor eens en altijd duidelijk maken dat dit gerucht nergens op gebaseerd is en naar het rijk der fabelen verwezen kan worden.' Waarvan akte dus.

Het verhaal Marco Verratti wordt nu op de spits gedreven. De Italiaanse middenvelder zou volgens La Gazzetta dello Sport namelijk Paris Saint-Germain onder druk hebben gezet. 'Laat me naar Barcelona gaan, ik kom toch niet terug naar Parijs', zou Verratti hebben gezegd in de hoop een transfer te kunnen afdwingen. PSG wil niet meewerken, maar mogelijk is een afkoopsom van honderd miljoen euro een doekje voor het bloeden.

De keuze van Verratti om Paris Saint-Germain te verruilen voor Barcelona zorgt voor een sneeuwbaleffect. Volgens het Spaanse Mundo Deportivo voelt Ivan Rakitic de bui al hangen en staat hij klaar om Camp Nou te verlaten. Naast Juventus en Manchester United geldt Bayern München als mogelijke bestemming voor de 29-jarige Kroaat. De Duitse kampioen had ook Verratti op de korrel, maar zou nu gaan voor Rakitic.

Volgens Sky Italia heeft Internazionale na enige bedenktijd afgezien van Kenny Tete. Ajax heeft een akkoord op hoofdlijnen met Galatasaray, maar de Nerazzurri kregen de gelegenheid na te denken over de rechtsback. De conclusie was duidelijk en daarom hoeft Tete geen aanbieding te verwachten uit Milaan.

Bij aartsrivaal AC Milan gaan ze verder met het verversen van de selectie en daarvoor hebben de Rossoneri zich volgens Estadio Deportivo gemeld in Sevilla. Na het huren van Yevhen Konoplyanka van Sevilla moet Schalke 04 de optie tot koop lichten, maar de Oekraïense aanvaller heeft zich niet echt vleiend uitgelaten over zijn verblijf in Gelsenkirchen. Milan biedt zodoende een oplossing voor Schalke én Konoplyanka.

Ook Manchester City is druk bezig op de transfermarkt. Volgens Don Balon denken The Citizens eraan om Toni Kroos weg te halen bij Real Madrid. De komst van de Duitser zou slecht nieuws betekenen voor onder anderen Yaya Touré en Ilkay Gündogan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.