Transferdagboek 28/06: Boateng, Manolas en Modeste

Reacties

De transferzomer van 2017 kan weleens historisch worden. Premier League-clubs zijn rijker dan ooit, de Bundesliga profiteert van een nieuwe televisiedeal en ook AC Milan, Internazionale en Barcelona hebben al investeringen in de selectie aangekondigd. In het Transferdagboek volgen we alles op de voet. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks op meerdere momenten in deze rubriek.

Transferdagboek 28/06: Boateng, Manolas en Modeste

Chelsea zou deze transferperiode graag een topverdediger aan zijn selectie willen toevoegen en manager Antonio Conte heeft zijn oog laten vallen op Jérôme Boateng, meldt Sky Sports Italia. De 28-jarige Duitser heeft nog een contract tot medio 2021 met Bayern München, dat daardoor de hoofdprijs zal vragen.

De transfer van Anthony Modeste naar Tianjin Quanjian is van de baan. Zijn club 1. FC Köln heeft woensdag laten weten dat de onderhandelingen zijn afgebroken. De 29-jarige Fransman leek voor een bedrag van 35 miljoen op weg naar China, maar beide clubs bereikten toch geen akkoord. Daardoor lijkt Modeste, afgelopen seizoen goed voor 25 competitietreffers, zich op te kunnen maken voor nog een seizoen in de Bundesliga.

Zeni Sint-Petersburg lijkt een streep te kunnen zetten door de komst van Kostas Manolas. De 26-jarige verdediger van AS Roma zou woensdag medisch gekeurd worden, maar kwam niet opdagen. De reden is dat de Griek per se in euro's betaald wil worden en niet in roebels. Overigens heeft Manolas over belangstelling niet te klagen, want ook het Everton van manager Ronald Koeman en Internazionale hopen op de komst van de verdediger.

Alleen de medische keuring van donderdag staat volgens Sky Sports Italia een overgang van Fabio Borini naar AC Milan nog in de weg. De Rossoneri betalen zes miljoen euro voor de aanvaller van Sunderland. Dat betekent dat Vincenzo Montella komend seizoen nog een nieuwe speler mag verwelkomen op Milanello. Eerder werden middenvelder Franck Kessié (Atalanta Bergamo), verdediger Mateo Musacchio (Villarreal), linksback Ricardo Rodríguez (VfL Wolfsbrug) en aanvaller André Silva (FC Porto) al aangetrokken.

Anthony Martial werd door Engelse media in verband gebracht met een overgang naar Arsenal. The Gunners zouden een groot bedrag willen neertellen voor de buitenspeler van Manchester United. De 21-jarige Fransman kende een sterk debuutseizoen onder Louis van Gaal, maar kan onder José Mourinho op minder speeltijd rekenen. Desondanks heeft de ex-speler van AS Monaco via Twitter een einde gemaakt aan de verhalen over zijn toekomst: de geruchten zijn onjuist.

Wilfried Bony wil bij Manchester City blijven, maar de Ivoriaanse spits twijfelt of The Citizens hem daadwerkelijk nodig hebben. In gesprek met Sky Sports geeft de 28-jarige ex-Vitessenaar aan dat hij een moeilijk periode achter de rug heeft en graag 'de échte Bony' weer wil laten zien. Het afgelopen seizoen werd de aanvaller verhuurd aan Stoke City en scoorde hij slechts twee keer voor The Potters. Eerder was hij in de Premier League wel succesvol voor Swansea City, wat hem een transfer naar het Etihad Stadium opleverde.

Galatasaray heeft bevestigd dat de gesprekken met Swansea City over spits Bafétimbi Gomis zijn geopend. Het afgelopen seizoen werd de Franse aanvaller nog verhuurd aan Olympique Marseille en maakte hij indruk door twintig treffers te maken. De Welshe club zou rond de twee miljoen euro ontvangen voor de 31-jarige international. Gomis werd in eerste instantie naar Wales gehaald als back-up voor Wilfried Bony. In zijn eerste seizoen scoorde hij tien keer in de Premier League. Zijn tweede seizoen was nog minder productief met slechts zeven treffers op het hoogste Engelse voetbaltoneel.

Everton lijkt zich opnieuw slagvaardig te tonen op de transfermarkt en gaat de strijd winnen om Burnley-verdediger Michael Keane. Volgens The Sun gaat de Engelsman de komende dagen zijn transfer naar Goodison Park afronden. Een terugkeer naar Manchester United is volgens de Engelse krant van de baan. Hij zou niet de eerste speler zijn die Ronald Koeman deze zomer naar de stad aan de Mersey haalt. Eerder hengelde hij al doelman Jordan Pickford binnen en Davy Klaassen kwam over van Ajax.

Ook leek de deal van Sandro Ramírez naar Everton in kannen en kruiken, maar er is volgens El Transistor een kaper op de kust. Real Madrid mengt zich in de strijd om de Spaanse aanvaller. Markant feitje is dat de speler, die geboren werd op Gran Canaria, een deel van zijn jeugdopleiding genoot bij Barcelona. In het afgelopen La Liga-seizoen trof de rechtspoot veertien keer doel in dertig wedstrijden voor Málaga. De 21-jarige spits heeft nog een contract tot de zomer van 2019 in Andalusië.

Volgens Sky Sports staat Frank Lampard voor zijn eerste avontuur als manager. Het Chelsea-boegbeeld heeft inmiddels de gesprekken met Oxford United achter de rug. De 39-jarige Engelsman is één van de kandidaten voor het trainerschap bij de League One-club. Oxford United is op zoek naar een nieuwe coach nadat Michael Appleton vertrok naar Leicester City, waar hij als rechterhand van Craig Shakespeare aan de slag gaat.

Voor Barcelona is Héctor Bellerín de absolute droomkandidaat als nieuwe rechtsback. Mocht Arsenal de Spanjaard weigeren te verkopen, dan hebben de Cataloniërs al enkele alternatieven op het oog. Volgens The Sun staat de Portugees Cédric Soares hoog op het lijstje. De 25-jarige international werd in 2015 door Ronald Koeman van Sporting Lissabon naar Southampton gehaald. Barcelona worstelde het afgelopen seizoen met de erfenis van de vertrokken Dani Alves, daarom heeft het aantrekken van een rechtervleugelverdediger hoge prioriteit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.