Transferdagboek 25/03: Donnarumma, Gameiro en Neymar

Reacties

Alleen in een paar kleine voetballanden is de transfermarkt momenteel nog open. Daarom blikken we in het Transferdagboek alvast vooruit naar komende zomer, waarin er ongetwijfeld veel gaat gebeuren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 25/03: Donnarumma, Gameiro en Neymar

Manchester City lijkt niet van plan het aflopende contract van Jesús Navas te verlengen. Een bestemming lijkt al gevonden voor de komende zomer transfervrije Spanjaard. Volgens AS zijn er zelfs al onderhandelingen gaande tussen de 31-jarige aanvaller en Sevilla. De terugkeer op het oude nest zou mede zijn ingegeven door het feit dat het kind van Jesús Navas dan in Spanje naar school kan gaan.

Kevin Gameiro kan juist La Liga achter zich laten. Volgens Marca ligt er namelijk een onweerstaanbare aanbieding uit China voor de aanvaller van Atlético Madrid, dat zich inmiddels al oriënteert op een vervanger. Daarbij is het oog gevallen op Alexandre Lacazette van Olympique Lyon. Los Rojiblancos wachten echter nog op garanties van de FIFA dat ze komende zomer wel zaken mogen doen. Er loopt een beroep tegen het transferverbod. Atlético zou Lacazette daarom gevraagd hebben zijn vertrek uit te stellen van de zomer naar de winter, als het transferverbod sowieso ten einde is.

De Chinese zilvervloot is nog niet gearriveerd in San Siro, maar dat betekent nog niet dat de ruif van AC Milan even kan worden leeggeplukt. Sterker nog, president Silvio Berlusconi maakt zich sterk voor het behoud van de belangrijkste krachten. Zo hoeft geen club zich te melden voor de achttienjarige Gianluigi Donnarumma. 'Hij maakt deel uit van de Milan-nest. Hij is een uitstekend product van onze jeugdopleiding, hij voelt een grote betrokkenheid voor de Rossoneri', aldus Berlusconi.

Volgens Tuttosport heeft Chelsea-eigenaar Roman Abramovich een mooi cadeau in zijn hoofd voor manager Antonio Conte. De Russische miljardair zou namelijk al mondeling tot een vergelijk zijn gekomen met Barcelona over een transfer van Neymar. Het prijskaartje is nu nog maar 180 miljoen euro. In het contract van de Braziliaan tot 2021 loopt de gelimiteerde afkoopsom namelijk per jaar op tot uiteindelijk 250 miljoen euro.

Wie gaat als opvolger van Luis Enrique aan de slag in Camp Nou? Het is nog altijd gissen naar het juiste antwoord. Barcelona heeft in een statement tegengesproken dat de onderhandelingen met Ernesto Valverde begonnen zijn. Volgens Spaanse media is de coach van Athletic de Bilbao een van de belangrijkste kandidaten voor de positie van trainer bij de huidige nummer twee van La Liga. 'De club ontkent dat technisch directeur Robert Fernández recent contact heeft gehad met Ernesto Valverde om te onderhandelen. Ook hebben we Athletic de Bilbao daar geen toestemming voor gevraagd, zoals vrijdagavond wel werd gezegd bij een Catalaanse tv-zender', stelt Barcelona.

Als het gaat om het versterken van de selectie bij de Blaugranas valt de naam van Isco vaak in het geruchtencircuit. Het contract van de spelmaker bij Real Madrid loopt medio 2018 af en Barcelona zou toe willen slaan. De 24-jarige middenvelder sprak vrijdagavond over zijn toekomst na de interland van Spanje tegen Israël (4-1). 'Spelers hebben nou eenmaal te maken met geruchten. Daar zijn we aan gewend. En nu er minder voetbal is, moeten er blijkbaar zaken verzonnen worden. Ik weet niet waarom. Ik spreek op het veld en doe mijn best voor het team', aldus Isco tegen AS.

Allereerst gaat Barcelona komende zomer nog de transfermarkt op. Sport meldt dat het aantrekken van een rechtsback prioriteit heeft, maar dat er ook een ander belangrijk transferdoelwit is: Philippe Coutinho. De smaakmaker van Liverpool staat al een tijd op de lijstjes in Camp Nou en zijn zaakwaarnemers zouden zeer recent nog in gesprek zijn geweest met vertegenwoordigers van Barcelona, zowel in de Catalaanse stad als in Brazilië. Het leven in Barcelona zou bij de 24-jarige Braziliaan erg in de smaak zijn gevallen. In 2012 speelde hij een half seizoen op huurbasis bij Espanyol. Om de komst van Coutinho te financieren zou Barcelona wel afscheid moeten nemen van een of twee middenvelders. Arda Turan is daarbij de meest voor de hand liggende kandidaat.

Dan naar Borussia Dortmund. Daar keert mogelijk een verloren zoon terug. Althans, La Gazzetta dello Sport schrijft dat Paulo Sousa in beeld is om de nieuwe trainer te worden bij de Duitse topclub. De 46-jarige Portugees won als speler met Borussia Dortmund de Champions League en zou aan de slag kunnen als opvolger van Thomas Tuchel, die op zijn beurt wordt genoemd bij Arsenal, mocht Arsène Wenger daar vertrekken. Sousa is momenteel nog trainer van Fiorentina, waar zijn contract komende zomer afloopt. Met die club heeft hij in de Serie A momenteel de achtste plaats in handen.

We eindigen in Rome, waar het einde van een tijdperk nadert. Bronnen binnen AS Roma hebben tegenover Gazzetta dello Sport bevestigd dat de verwachting is dat Francesco Totti aan het einde van het seizoen een punt zet achter zijn spelersloopbaan. De veertigjarige legende komt onder Luciano Spalletti amper meer aan de bak en zou zelf al een beslissing over zijn toekomst hebben genomen. Het is alleen nog wachten tot Totti zijn keuze publiekelijk maakt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.