Transferdagboek 20/03: Iniesta, Sigurdsson en Dahoud

Reacties

Alleen in de obscure voetballanden is de transfermarkt momenteel nog open. Daarom blikken we in het Transferdagboek alvast vooruit naar komende zomer, waarin er ongetwijfeld veel gaat gebeuren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 20/03: Iniesta, Sigurdsson en Dahoud

Komt er na vijftien jaar en ruim zeshonderd wedstrijden een einde aan de carrière van Andrés Iniesta bij Barcelona? AS meldt dat de Spaanse middenvelder inmiddels twee aanbiedingen vanuit China ontving, maar hij sloeg deze af. Volgens de geruchten had El Blanquito bij één club een weeksalaris van ruim zeshonderdduizend euro kunnen opstrijken, maar Iniesta vindt het nog niet de juiste tijd om een beslissing te maken. Ondertussen nemen de geruchten rondom een eventuele contractverlenging ook toe in Catalonië. Iniesta ligt nog tot medio 2018 vast bij de Spaanse grootmacht.

Gylfi Sigurdsson, plaaggeest van het Nederlands elftal in de afgelopen EK-kwalificatie, kan rekenen op interesse van Everton-trainer Ronald Koeman. De IJslander scoorde in 2014 en 2015 drie keer tegen Oranje en bezorgde zijn land zodoende twee belangrijke overwinningen. Koeman is gecharmeerd van de aanvallende middenvelder, die dit seizoen voor Swansea City goed is voor acht competitiedoelpunten in 29 duels. Volgens de Liverpool Echo was Koeman in de vorige zomer al geïnteresseerd in Sigurdsson, na dit seizoen wil hij een poging wagen voor de Scandinaviër.

Gylfi Sigurdsson benut namens Swansea City een strafschop tegen het Everton van Ronald Koeman.
Gylfi Sigurdsson benut namens Swansea City een strafschop tegen het Everton van Ronald Koeman.

International Franck Kessié kan een mooie stap binnen de Serie A maken. De twintigjarige ijzervreter op het middenveld van Atalanta Bergamo staat in de nadrukkelijke belangstelling van AS Roma. Dit bevestigt Atalanta-directeur Luca Percassi in gesprek met radiostation Radio anch'io. 'Ze zijn heel erg gecharmeerd van Franck. Het geeft ons veel voldoening dat Atalanta voor spelers fungeert als een springplank naar topclubs.' Kessié speelde 24 wedstrijden op het hoogste voetbalniveau van Italië, daarnaast kwam hij tot vijftien interlands voor Ivoorkust.

Arsène Wenger hult zich nog altijd in nevelen over zijn toekomst. De media zijn er in ieder geval niet eensgezind over. The Daily Express meldt dat de manager zijn contract bij Arsenal gaat verlengen met twee seizoenen. BILD pakt deze maandag echter uit met het nieuws dat Arsenal al een kandidaat heeft benaderd om de Fransman te vervangen: Borussia Dortmund-trainer Thomas Tuchel heeft een aanbod in zijn postvakje ontvangen. Hoewel Dortmund een wisselvallig seizoen kent, maakt de 43-jarige trainer indruk met zijn vermogen om met jonge spelers te werken en zijn tactische vernuft.

Mogelijk trekt ook Mahmoud Dahoud van Duitsland naar Engeland. Jürgen Klopp heeft, zo meldt The Sun, zijn oog laten vallen op de getalenteerde middenvelder van Borussia Mönchengladbach. Net als Manchester City-manager Pep Guardiola, die eveneens gecharmeerd is van Dahouds spel, kan de manager van Liverpool gebruik maken van een relatief lage afkoopclausule van ruim elf miljoen euro in het contract van de 21-jarige geboren Syriër.

Zweedse en Engelse media melden dat Zlatan Ibrahimovic de knoop heeft doorgehakt: de topspits blijft nog een jaar extra bij Manchester United. De 35-jarige Zweed tekende afgelopen zomer voor één seizoen bij The Red Devils. Hoewel United dit seizoen tekort komt voor de titelrace in de Premier League, bevalt het Ibrahimovic dusdanig goed in Manchester dat hij nog geen volgende stap wil maken. De aanvaller is ook in Engeland op schot: hij scoorde 26 keer in 41 wedstrijden voor United.

Daardoor ligt ook een langere samenwerking met José Mourinho in het verschiet. De manager geeft namelijk tegenover het Portugese SIC aan dat hij ervanuit gaat nog jarenlang aan het roer te staan op Old Trafford. 'Ik zal hier nog minimaal drie jaar zijn. Ik denk dat de club begrijpt dat het nodig is stabiliteit te hebben op verschillende niveau's.' Daarop volgt overigens nog een verkapte sneer naar de door hem o zo geliefde collega Wenger. 'Als ze willen dat ik blijf, blijf ik, maar de club en ik moeten beide tevreden zijn. Ik ben niet het type persoon dat voor tien à vijftien jaar bij een club blijft zonder echt succes.'

Anderlecht kan deze zomer mogelijk zeer goede zaken doen. Volgens Het Nieuwsblad staat de Brusselse club op het punt om Lukasz Tedorczyk definitief in te lijven. De topscorer van de Belgische competitie (twintig goals) wordt momenteel gehuurd van Dynamo Kiev, maar Anderlecht heeft een aankoopoptie ter waarde van 4,7 miljoen euro. Met zijn huidige vorm en productie lijkt de Pool echter onmiddellijk onhoudbaar voor Paarswit, waardoor een grote winstmarge waarschijnlijk is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.