Transferdagboek 19/05: Torres, Bakayoko en Martins Indi

Reacties

Het einde van de competities nadert. Dat betekent dat veel clubs al bezig zijn met de selectie voor volgend seizoen en er dagelijks veel geruchten circuleren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 19/05: Torres, Bakayoko en Martins Indi

Het is nog maar de vraag of Bruno Martins Indi ook volgend seizoen voor Stoke City uitkomt. De Engelse club huurt de verdediger momenteel van FC Porto en wil hem graag definitief inlijven, maar komt er nog niet uit met de Portugezen. ‘Het is frustrerend. We zitten een beetje in een impasse met Porto’, aldus manager Mark Hughes.

Tianjin Quanjian heeft zich versterkt met een spits van wereldklasse. Dat heeft de Chinese grootmacht via de officiële kanalen bevestigd. De club laat echter nog niet weten wie er aangetrokken is. Chinese media denken dat het om Diego Costa (Chelsea) of Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund) gaat. De betreffende speler wordt in ieder geval de best betaalde voetballer ter wereld.

Ronald Koeman heeft nog maar eens laten weten dat het allerminst zeker is dat Ross Barkley volgend seizoen nog uitkomt voor Everton. 'Ik weet het niet, want hij denkt nu al wel erg lang na over zijn toekomst. Wat wij willen is duidelijk, want we hebben hem niet voor niets een nieuw contract aangeboden', aldus de manager.

Liefst 235 miljoen euro mag Chelsea-manager Antonio Conte de komende maanden uitgeven aan nieuwe spelers. Vijftig miljoen van dat budget heeft de coach gereserveerd voor Tiemoue Bakayoko. De verdedigende middenvelder van AS Monaco zou volgens The Telegraph al snel gepresenteerd kunnen worden op Stamford Bridge.

Over naar Spanje, waar er nog steeds geen duidelijkheid is over de toekomst van Fernando Torres. Het contract van de spits loopt immers af bij Atlético Madrid. ‘Iedereen kent mijn wens. Ik wil dolgraag blijven, maar het is aan de club. Of ik nu voor één of twee jaar kan tekenen, ik hoop dat ik er volgend seizoen sowieso nog ben’, is Torres zelf duidelijk tegen AS.

Na maandenlange onderhandelingen lijken Napoli en Dries Mertens het eindelijk eens over een nieuw contract. De dertigjarige Belg gaat zich langdurig aan de nummer drie van de Serie A verbinden, maar houdt wel de mogelijkheid nadrukkelijk open om een buitenlandse transfer te maken. In zijn nieuwe verbintenis wordt volgens La Gazzetta dello Sport namelijk een vertrekclausule van 28 miljoen euro opgenomen, die alleen geldig is voor niet-Italiaanse clubs.

John Terry is bezig aan zijn laatste weken als speler van Chelsea, maar er lonkt mogelijk een nieuw Premier League-avontuur voor de 36-jarige verdediger. Swansea City-manager Paul Clement, in het verleden assistent-trainer bij Chelsea, wil namelijk met de routinier gaan praten. 'Ik weet niet wat zijn plannen zijn, of hij nog verder wil met zijn loopbaan. Maar ik ga met hem rond de tafel, ik ken hem al heel lang', aldus Clement.

Stefan de Vrij en Wesley Hoedt krijgen een nieuwe concurrent bij Lazio. Volgens Italiaanse media zijn de Romeinen het met Gonzalo Rodríguez eens over een tweejarig contract. De Argentijnse mandekker heeft een aflopende verbintenis bij Fiorentina, waar hij sinds 2012 voor speelt en nu dus lijkt te vertrekken. Rodríguez (33) speelde in het verleden onder meer voor Villarreal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.