Transfer Ings krijgt prijzig staartje voor Liverpool

Reacties

Liverpool moet negen maanden na de transfervrije overstap van Danny Ings alsnog een opleidingsvergoeding van acht miljoen pond (ruim tien miljoen euro) betalen aan Burnley. Dat heeft het Professional Football Compensation Committee bepaald.

Transfer Ings krijgt prijzig staartje voor Liverpool

De PFCC, de Engelse arbitragecommissie die bepaalt hoeveel clubs moeten betalen voor (elders opgeleide) spelers, kwam dinsdag al bij elkaar om de waarde van de Ings te bepalen. Er was een arbitragezaak nodig omdat Burnley en Liverpool er afgelopen zomer niet uitkwamen. Het contract van de 23-jarige spits op Turf Moor liep af. Omdat hij jonger dan 24 jaar was, moesten The Reds toch voor financiële compensatie zorgen.

Burnley had ingezet op een opleidingsvergoeding van twaalf miljoen pond (ruim vijftien miljoen euro), omdat Tottenham Hotspur ook interesse had. Liverpool wilde aanvankelijk slechts de helft betalen. De PFCC heeft het bedrag nu vastgesteld op acht miljoen pond, waarvan zesenhalf miljoen direct moet worden betaald. Afhankelijk van de prestaties van Ings komt daar nog eens anderhalf miljoen bij. Bovendien heeft Burnley recht op twintig procent van de winst die Liverpool maakt bij een eventuele volgende transfer.

De astronomische opleidingsvergoeding betekent een verbetering van het recordbedrag van zesenhalf miljoen pond dat Manchester City in 2009 na zo'n zelfde zaak aan Chelsea moest betalen voor Daniel Sturridge. Daar kwam in januari 2013 nog een aardig bedrag bij, toen Liverpool vijftien miljoen euro neertelde voor de Engelse spits. City kreeg destijds vijftien procent van dat bedrag.

Sturridge maakte sindsdien 52 officiële treffers voor de halvefinalist van de Europa League, maar aan Ings heeft manager Jürgen Klopp nog weinig lol beleefd. De enkelvoudig international van Engeland begon nog goed op Anfield met twee treffers in zijn eerste vijf Premier League-duels, maar staat sinds oktober aan de kant door een kruisbandblessure.

Het afgelopen seizoen gedegradeerde Burnley kan de opleidingsvergoeding goed gebruiken. De ploeg van manager Sean Dyche staat met nog twee wedstrijden te gaan bovenaan in het Championship en hoopt dus na één jaar al terug te keren in de Premier League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.