Trainer Van Wijk weet niets van 'mentale problemen' Sno

Reacties

In België dook vrijdag het nieuws op dat Evander Sno een mentaal herstelprogramma gaat volgen, zodat hij de angst voor nieuwe hartritmestoornissen kan indammen. Westerlo-trainer Dennis van Wijk is echter niet op de hoogte van die ontwikkelingen. Hij stelt dat zijn middenvelder Sno apart traint om te herstellen van fysieke klachten.

Trainer Van Wijk weet niets van 'mentale problemen' Sno

Vrijdagochtend liet Het Nieuwsblad Sherjill MacDonald aan het woord over Sno, zijn ploeggenoot in België. 'Hij durft niet diep te gaan, uit vrees om weer een schok te krijgen van zijn defibrillator. Bij elke inspanning denkt hij erover na. Hij zit er echt mee', aldus de 29-jarige aanvaller over de ex-speler van Ajax, NEC en RKC Waalwijk, die als speler van de Nijmegenaren een groot deel van het seizoen 2012/13 miste doordat hij last kreeg van hartritmestoornissen.

Dat Sno nu een speciaal programma volgt om weer vrijuit te kunnen voetballen, is bij Van Wijk niet bekend. 'De stelling van het artikel kan ik niet weerleggen – ik weet natuurlijk wat Evander in het verleden is overkomen. Maar ik kan het verhaal zeker niet bevestigen. Naar mijn idee heeft de schrijver van het bewuste artikel veel informatie zelf uitgezocht, dat is niet zozeer afkomstig van Sherjill MacDonald', laat de coach van Westerlo desgevraagd aan Voetbal International weten.

Volgens Van Wijk heeft de absentie van Sno, die alleen meedeed in de eerste twee competitieduels, een andere reden. 'Evander traint al een tijdje apart, maar dat is om te herstellen van kleine blessures. Het mentale herstelprogramma, daarover is mij niets bekend. En ik ben toch degene die dat zou moeten weten', aldus Van Wijk. 'Bij zijn komst hebben we Evander ook uitgebreid medisch getest en dat was in orde.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.