Townsend zet na turbulente week krabbel onder verbintenis

Andros Townsend heeft zijn handtekening onder een nieuw contract bij Tottenham Hotspur gezet. De Londense club meldt dat het om een vierjarige verbintenis gaat.

Townsend zet na turbulente week krabbel onder verbintenis

Townsend was de voorbije week een van de meest besproken personen in Engeland. Vorige week vrijdag zette hij zijn interlanddebuut luister bij met een fraaie goal in het WK-kwalificatieduel met Montenegro (4-1). Dinsdag was hij ook van de partij toen de Engelsen WK-deelname afdwongen tegen Polen (2-0).

Volgens Engelse media gaat Townsend ruim twee miljoen euro per jaar verdienen. Ongewild werd de aanvaller ook nog onderdeel van een relletje. Bondscoach Roy Hodgson zou in de kleedkamer een lollig bedoelde racistisch getinte opmerking hebben gemaakt. Townsend sprak zelf al van een storm in een glas water en wilde geen woorden vuil maken aan de ophef.

Bepalend
De loopbaan van Townsend kent een opmerkelijk verloop. Twaalf jaar geleden overleed de broer van Townsend, Kurtis, op achttienjarige leeftijd. Hij kwam om bij een auto-ongeluk op weg naar een wedstrijd van Cheshunt FC, dat gecoacht werd door zijn vader Troy. Een bepalende gebeurtenis in de carrière van Townsend.

Het verwerken van die tragische gebeurtenis ging met vallen en opstaan. Van maart 2009 tot mei 2013 werd de nu 22-jarige Townsend aan liefst negen verschillende clubs verhuurd. Tussendoor maakte hij incidenteel minuten voor Tottenham Hotspur, waar hij de jeugdopleiding doorliep en onder contract stond.

Hij werd in januari 2013 voor het laatst verhuurd. Dat was aan Queens Park Rangers, waar hij Harry Redknapp, zijn voormalig manager bij Tottenham, trof. Onder Redknapp bloeide hij op.

Afgelopen mei ging het echter weer mis bij Townsend. Hij werd door de Engelse voetbalbond (FA) betrapt op het gokken op voetbalwedstrijden, al waren dat niet zijn eigen duels. Townsend brak daarmee de regels, kreeg een boete van ruim twintigduizend euro en werd uit de selectie gezet van Jong Engeland, dat deelnam aan het EK Onder-21 in Israël.

Tegenslag
Ook deze tegenslag maakte hem sterker. Townsend besloot voor zijn kans bij Tottenham te knokken en dat lukte doordat Aaron Lennon in de voorbereiding geblesseerd raakte. Mede door een treffer en twee assists bij Dinamo Tbilisi (5-0 winst) in de strijd om de Europa League, dwong hij een basisplaats af als rechtsbuiten. Zelfs Erik Lamela, die voor dertig miljoen euro overkwam van AS Roma, kon hem niet uit de basis spelen.

Vorige week vrijdag volgde op Wembley de ultieme beloning voor Townsend met een mooi doelpunt na een fraaie solo tegen Montenegro, waardoor hij zelfs werd verkozen tot Man of the Match. Inmiddels zag hij zijn fraaie vorm ook vertaald naar een nieuwe, lucratieve verbintenis.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen