Touré voltooit wederopstanding bij City met nieuw contract

Reacties

Yaya Touré speelt ook komend seizoen bij Manchester City. Het aflopende contract van de 34-jarige middenvelder is donderdag met een jaar verlengd.

Touré voltooit wederopstanding bij City met nieuw contract

Enkele maanden geleden stond Touré nog voor een vertrek bij City. De Ivoriaan lag in de clinch met manager Pep Guardiola na uitspraken van zijn zaakwaarnemer en kwam daardoor dit seizoen amper aan speeltijd toe.

Touré werd door Guardiola zelfs niet ingeschreven voor de Champions League. In de loop van het seizoen legde hij het echter bij met zijn coach, die de routinier bij nader inzien graag bij zijn selectie houdt. 

Touré, die in 2010 overkwam van Barcelona, gaat zijn achtste seizoen in bij City. Hij veroverde twee landstitels, de FA Cup, de League Cup en het Community Shield met The Citizens, waar hij al 220 competitiewedstrijden voor speelde.

Directeur Txiki Begiristain is bijzonder blij met het behouden van Touré. 'Touré is één van de populairste spelers en staat centraal in de successen die wij de afgelopen zeven jaar hebben gevierd. Volgend seizoen heeft hij ongetwijfeld weer een belangrijke rol in het elftal.' 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.