Touré verlaat Standard voor Saoedisch avontuur met zijn ex-manager

Reacties

Yaya Touré treedt toe tot de staf van de nationale ploeg van Saoedi-Arabië en vertrekt dus al na enkele maanden weer bij Standard Luik. Dat laten de Rouches vrijdag weten.

Touré verlaat Standard voor Saoedisch avontuur met zijn ex-manager
© Pro Shots

Touré was nog maar kort actief in het Stade Maurice Dufrasne, zoals de officiële naam luidt van de vurige Luikse voetbaltempel die we veel beter kennen als Sclessin. Hij was dit seizoen toegetreden als assistent-trainer van de nieuwe coach van de club, Carl Hoefkens. Na twaalf wedstrijden is de ploeg de ultieme middenmoter: in een competitie met zestien clubs staan ze achtste met vier zeges, vier remises, vier nederlagen, veertien goals voor en veertien stuks tegen.

In Saoedi-Arabië, dat deze week te horen kreeg dat ze over elf jaar het WK mogen organiseren, komt Touré zijn oude manager Roberto Mancini weer tegen. De Italiaan is thans bondscoach van de nationale ploeg aldaar, tussen 2010 en 2013 had hij de Ivoriaan onder zijn hoede als speler bij Manchester City.

De middenvelder heeft sowieso een wonderlijk carrièrepad. Zijn korte passage in Luik was zijn tweede dienstverband in België: het was SK Beveren dat hem begin deze eeuw naar Europa haalde. Via Metallurg Donetsk, Olympiakos Piraeus, AS Monaco en Barcelona belandde hij bij Manchester City. 

Bekijk hier al onze video's
Meer Standard Luik
Meer over Standard Luik
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.