'Totti en Roma langer door na inmenging Nike'

Reacties

Alles wijst erop dat Francesco Totti tóch nog een jaar doorgaat als speler van AS Roma. Een saillante inmenging van shirtsponsor Nike lijkt bepalend voor de toekomst van de clublegende.

'Totti en Roma langer door na inmenging Nike'

Nadat eerder voorzitter James Pallotta al tot inzicht was gekomen dat een roemloze aftocht van Totti marketing- en imagotechnisch een ramp zou zijn voor Roma en Totti zelf, heeft ook Nike daar bij de club stevig op gehamerd. Zo had de shirtsponsor plannen om voor Totti's laatste seizoen als speler van Roma een speciaal shirt te ontwerpen. Dat idee zou bij een vervroegd pensioen van de aanvaller de prullenbak in kunnen en daardoor zouden club en sponsor miljoenen mislopen.

Omdat Totti zelf ondanks zijn breed uitgemeten conflict met trainer Luciano Spalletti zelf ook nog een jaar wil voetballen, verwacht La Gazzetta dello Sport dat club en speler elkaar binnenkort alsnog gaan vinden in een contract tot 2017. De huidige verbintenis van de 39-jarige Totti loopt over een paar maanden af.

Ambassadeur
Spalletti gaf onlangs toe dat de veteraan eigenlijk niet in zijn tactische plannen past, omdat hij niet meer in staat is arbeid te leveren zonder bal. Als Totti daadwerkelijk bijtekent, betekent het dat hij een rol van speler/ambassadeur moet accepteren. De aanvaller zal weinig aan spelen toekomen, maar wel vast bij de wedstrijdselectie zitten en zo het gezicht blijven van Roma.

Totti is daartoe bereid, ook omdat hij zich enorm gesteund voelt door de achterban van Roma. Nadat de houder van het doelpunten- en wedstrijdenrecord van de club liet vallen dat hij een pensioen overwoog, kwamen bij hem smeekbedes binnen van over de hele wereld. Of hij toch nog een jaar door wilde gaan. Mede daardoor lijkt Il Re di Roma voor zijn 24ste seizoen te gaan als selectielid van de club.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.