Tottenham worstelt zich zonder doelpunten langs Milan

Tottenham Hotspur heeft zich in de achtste finale van de Champions League ontdaan van AC Milan. De Engelsen bleven, met een 1-0 uitzege op zak, in eigen huis overeind. In het matige duel bleven doelpunten uit, hetgeen de Italiaanse bezoekers de uitschakeling opleverde.

Harry Redknapp, trainer van Tottenham, had in de aanloop naar het treffen beloofd aan te gaan vallen. Op White Hart Lane was daar weinig van te zien. Met Rafael van der Vaart in de basis en Gareth Bale op de bank konden de gastheren maar weinig kansen creëren.

De grootste mogelijkheden waren in het eerste bedrijf voor de Milanezen. William Gallas voorkwam na 26 minuten spelen een achterstand voor Tottenham door de bal op de lijn te keren. De Franse verdediger kon reddend optreden omdat Milan-aanvaller Robinho de bal volledig verkeerd raakte.

Spurs kon op een paar speldenprikjes van Van der Vaart na maar weinig tegenover de grote kans van Milan zetten. Doelman Heurelho Gomes (foto onder) moest na ruim een half uur spelen eveneens aan de bak. Zlatan Ibrahimovic bracht Alexandre Pato in stelling, maar Gomes had een antwoord op de inzet van zijn landgenoot.

Ook na de onderbreking speelden beide ploegen slordig. Peter Crouch verzuimde voor eigen succes te gaan en liet zo direct na rust een mooie kans liggen. De kans was een van de laatste wapenfeiten van de thuisploeg.

Terwijl de minuten verstreken, kwam de uitschakeling van Milan steeds dichterbij. De Italianen gingen in het laatste kwartier steeds nadrukkelijker op zoek naar de gewenste treffer. De ontbrekende precisie en de goed keepende Gomes speelde Milan echter parten. De voormalig PSV-goalie voorkwam in drie instanties een tegentreffer en kon even later opgelucht ademhalen toen een schot van Pato in het zijnet verdween.

Tot frustratie van de Rossoneri kon Milan ook in de laatste minuten geen vuist maken. Een ultieme poging van Robinho verdween over het doel van Gomes waardoor Tottenham stand hield. De ploeg van Redknapp overtuigde geen moment, maar mag zich wel opmaken voor de kwartfinale. <br /><br /> Foto: VI Images