Tottenham sneuvelt na strafschoppen én eigen goal Van de Ven

Tottenham Hotspur snakt naar het winnen van een prijs, maar de League Cup kan het voor dit seizoen al wegstrepen. Na een eigen doelpunt van Micky van de Ven werd Davinson Sánchez de schlemiel in de strafschoppenserie tegen Fulham.

© Viaplay
Fulham
Fulham
ns
1 - 1
Tottenham Hotspur

Van de Ven maakte deze zomer een toptransfer van VfL Wolfsburg naar Tottenham Hotspur en werd na zijn eerste drie Premier League-wedstrijden overladen met complimenten. Ook in het bekerduel met Fulham speelde hij niet slecht, maar door een ongelukkig moment kreeg hij toch negatieve aandacht. In de negentiende minuut maakte Van de Ven een eigen doelpunt en zette hij Fulham, met Kenny Tete als basisspeler, op een 1-0 voorsprong. '

Tottenham moest in de achtervolging en kreeg al een paar kansen voordat Richarlison tien minuten na rust voor de gelijkmaker zorgde. Op aangeven van Ivan Perisic kopte de Braziliaan raak: 1-1. Opvallend was dat Fulham op dat moment met tien man op het veld stond, omdat Tete met een schoen in zijn hand richting de kleedkamer was gelopen. Blijkbaar was het schoeisel kapot gegaan en zat er niemand in de dug-out die hem even aan een andere schoen kon helpen.

In blessuretijd kwam Fulham nog erg dicht bij de winnende goal, maar Fraser Forster voorkwam een feestje van Harry Wilson. Daardoor volgde er een strafschoppenserie en daarin werd Sánchez de schlemiel: hij miste de enige penalty in de reeks. Tete maakte namens Fulham de winnende: 5-4.

Stoke City
Stoke City
6 - 1
Rotherham United

Stoke City maakte gehakt van Rotherham United en dat kwam mede dankzij de vroege openingstreffer van Wouter Burger. De middenvelder, die vorige week werd overgenomen van FC Basel en dinsdag voor de tweede keer meedeed, schoot al in de tweede minuut de 1-0 binnen en gaf daarmee het startsein voor een doelpuntrijke avond. De laatste keer dat Stoke zes keer scoorde in één wedstrijd, was in 2015. Liverpool was toen de tegenstander.

Newport County
ns
1 - 1
Brentford
Brentford

Bij Newport County maakte de achttienjarige Sebastian Palmer-Houlden dinsdag zijn debuut. Dat duurde echter maar vier minuten: toen kreeg hij last van zijn hamstring en moest de invaller zich laten vervangen door de eveneens achttienjarige Kiban Rai. Een noodgedwongen wissel dus, maar wel een die goed uitpakte, want diep in blessuretijd maakte Rai de 1-1 tegen Brentford. Daardoor volgde er een strafschoppenreeks.

Mark Flekken zat op de bank bij Brentford; Ellery Balcombe mocht een keertje keepen. Hij maakte zijn debuut en voor Balcombe werd het een vuurdoop om met een goed gevoel aan terug te denken, want de goalie werd in de penaltyserie geen enkele keer gepasseerd. Brentford won met 0-3 en kwam met de schrik vrij tegen de ploeg uit de League Two.

Plymouth Argyle
2 - 4
Crystal Palace

Crystal Palace leek hard op weg naar een blamage, toen het vlak na rust op een 2-0 achterstand kwam tegen Plymouth. De ploeg van Roy Hodgson deed echter iets heel bijzonders: drie keer scoren in vier minuten tijd, en zo de rollen volledig omdraaien. Doelpunten van Odsonne Edouard ('59) en Jean-Philippe Mateta ('61 en '62) betekenden een merkwaardige comeback. Uiteindelijk won Crystal Palace, dat was begonnen met Jaïro Riedewald in de basis, met 2-4. Mateta voltooide zijn hattrick.

Wolverhampton Wanderers
5 - 0
Blackpool
Blackpool

Fábio Silva droeg bij aan een heerlijk bekeravondje voor Wolverhampton Wanderers. De aanvaller is terug van een verhuurperiode bij PSV en kreeg in de eerste drie speelronden van dit Premier League-seizoen al speelminuten. Dinsdag had hij een basisplaats in het duel met Blackpool en dat vierde Silva door de 2-0 binnen te schieten, op aangeven van Pablo Sarabia. De achttienjarige debutant Nathan Fraser nam na een dubbelslag van Matt Doherty het slotakkoord voor zijn rekening: 5-0.