Tottenham ontsnapt met uitblinker Vorm tegen Liverpool

Reacties

Mede dankzij enkele uitstekende reddingen van Michel Vorm heeft Tottenham Hotspur een punt overgehouden aan het thuisduel met Liverpool: 1-1. Omdat de voor Oranje gepasseerde doelman zijn ploeg met name voor rust op de been hield, bleef een nederlaag het matige Spurs uiteindelijk bespaard.

Tottenham ontsnapt met uitblinker Vorm tegen Liverpool

Liverpool imponeerde tijdens de eerste speelronde van de Premier League al door met 4-3 te winnen bij Arsenal en leek ook op White Hart Lane lang op weg naar de tweede competitiezege van het seizoen. Een week na de 2-0 nederlaag bij Burnley maakte vooral de ploeg van manager Jürgen Klopp de dienst uit. Dat Vorm in het doel van Tottenham de uitblinker van de eerste helft was, zei alles over het treffen tussen de nummer drie en acht van vorig seizoen.

Vorm bewees als vervanger van de geblesseerde Hugo Lloris opnieuw in uitstekende vorm te verkeren door Philippe Coutinho met twee uitstekende reddingen tot twee keer toe van de zeker lijkende openingstreffer af te houden. De voor het Nederlands elftal gepasseerde doelman bewees ook ver voor zijn lijn te kunnen keepen door de watervlugge Sadio Mané tot twee keer toe te snel af te zijn en kordaat in te grijpen (foto boven) toen de Senegalees alleen op hem af leek te gaan.

Alleen gelegenheidslinksback James Milner kreeg de bal zaterdagmiddag langs Michel Vorm.
Alleen gelegenheidslinksback James Milner kreeg de bal zaterdagmiddag langs Michel Vorm.

Vlak voor rust was Vorm alsnog geklopt. James Milner mocht aanleggen vanaf de stip, nadat Érik Lamela op de achterlijn op de hakken had getrapt van Roberto Firmino. Het was meteen de enige keer dat de 32-jarige sluitpost moest passen in de wedstrijd die in hoog tempo op en neer golfde. Na rust vloog een schot van Georginio Wijnaldum over de kruising en raakte Joël Matip met een kopbal de bovenkant van de lat. Een treffer van Mané, die even daarvoor ontsnapte aan zijn tweede gele kaart, werd afgekeurd.

Met Janssen na krap een half uur als vervanger van de geblesseerde Kyle Walker mocht Tottenham zo blijven hopen op een punt. De ploeg van Mauricio Pochettino werd pas na ruim een uur voor het eerst echt gevaarlijk, toen Simon Mignolet een kopbal van Toby Alderweireld uit zijn doel ranselde. In de 72ste minuut viel de bal voor de voeten van linksback Danny Rose, die met het nodige geluk gelijkmaakte. In de slotfase pakte Vorm nog een schot van Wijnaldum. Tottenham heeft vijf punten, Liverpool vier.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.