Vincent Janssen, he's one of our own

Reacties

In de derde speelronde van de Premier League speelt Tottenham Hotspur thuis tegen Liverpool (zaterdag, aftrap 13.30 uur). VI-redacteur Süleyman Öztürk blikt vooruit op dat duel, met speciale aandacht voor Vincent Janssen.

Vincent Janssen, he's one of our own

Je zou het bijna vergeten in alle commotie rond zijn miljoenentransfer van AZ naar Tottenham Hotspur. Dat het minder dan een jaar geleden is dat Vincent Janssen zijn eerste doelpunten maakte in de Eredivisie. Begin oktober vorig jaar scoorde de Brabander twee keer in het duel met FC Twente. Daarna begon hij aan een opmerkelijke reeks die eindigde met de eerste plaats op de topscorerslijst, een benutte strafschop op Wembley en een overstap naar de Premier League.

Onverstoorbaar was hij en onverstoorbaar is hij gebleven. In een paar maanden tijd vervijftigvoudigde zijn transferwaarde . Van de vier ton die AZ voor hem betaalde naar de iets meer dan twintig miljoen die de Londenaren voor hem overhadden. Over die som is heel veel gezegd en geschreven, maar de enige die er zijn schouders over ophaalde en dicht bij zichzelf bleef: Vincent Janssen zelf.

Het is een soort nationaal spelletje om te voorspellen of een voetballer uit de Eredivisie het al dan niet gaat redden in de grote boze buitenwereld. Een cynische manier van voetbal beleven. Dirk Kuijt, Jan Vertonghen, Luis Suárez en zo kun je nog een tijdje doorgaan: over allen is wel gezegd dat hun plafond was bereikt.

Vincent Janssen is stoïcijns bezig beter te worden dan iemand ooit had gedacht. Het is heerlijk om hem bezig te zien bij Tottenham. Hij is niet bezig met randzaken, maar gefocust op zijn rol in het team. Zijn eerste officiële minuten zijn hoopgevend.

Vooraf was er de zorg dat hij door de aanwezigheid van Harry Kane niet of nauwelijks aan spelen zou toekomen. Janssen heeft voor een nieuwe werkelijkheid gezorgd. Spelers zijn altijd beleefd in de media over de jongens waarmee zij in de kleedkamer zitten, maar in het geval van Janssen proef je de waardering en een zeker enthousiasme voor wat komen gaat. Hij miste vorige week thuis tegen Crystal Palace een grote kans, maar even later stond hij van alle Spurs-spelers het dichtst bij doelpuntenmaker Victor Wanyama. Om aan te geven: Janssen ruikt de goal.

De vijfvoudig international is nu nog een onbekende tussen alle megasupersterren in de Premier League. Het kan echter snel gaan. Harry Kane is daar een mooi voorbeeld van. De vedette die om de hoek bleek te wonen, maar jarenlang op huurbasis wegkwijnde bij clubjes op het tweede en derde niveau. Totdat Mauricio Pochettino hem een kans gunde. Vergeten was zijn verleden, het moeizame gevecht.  

Misschien een beeld om alvast aan te wennen: Vincent Janssen scorend op White Hart Lane. Want voor je het weet zijn we daar met z’n allen aan gewend. Dan is het: Vincent Janssen, he’s one of our own.

Programma
Tottenham Hotspur 27-08
13:30
Liverpool
Chelsea 27-08
16:00
Burnley
Crystal Palace 27-08
16:00
AFC Bournemouth
Everton 27-08
16:00
Stoke City
Leicester City 27-08
16:00
Swansea City
Southampton 27-08
16:00
Sunderland
Watford 27-08
16:00
Arsenal
Hull City 27-08
18:30
Manchester United
West Bromwich Albion 28-08
14:30
Middlesbrough
Manchester City 28-08
17:00
West Ham United
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.