Tottenham houdt druk op Leicester dankzij Kane en Eriksen

Tottenham Hotspur blijft door een relatief eenvoudige 3-0 zege op Bournemouth in de nek van koploper Leicester City hijgen. Harry Kane was met twee doelpunten andermaal de grote man bij de Spurs.

Na de winst van Leicester op Crystal Palace van zaterdag (0-1) moest Tottenham winnen om de koploper niet uit het zicht te verliezen. Daar hoefden de Londenaren zich echter niet lang zorgen over te maken. Kane had slechts één minuut nodig om zijn naam op het scorebord van White Hart Lane te krijgen. De Engelse spits kwam goed voor zijn verdediger en werkte zo een voorzet van Kyle Walker binnen (foto).

Een kwartier later was het alweer raak na een aanval over de as van het veld. Verdediger Kevin Wimmer speelde Dele Alli in, die op zijn beurt Kane wegstuurde. Die bleef rustig en maakte zijn tweede van de wedstrijd. Het was al het zevende seizoensdoelpunt van Kane dat voortkwam uit een assist van Alli. Met zijn twee doelpunten is de spits met 21 treffers bovendien topscorer van de Premier League. Kane, die vorig seizoen in totaal twintig keer scoorde voor Spurs, is pas de vijfde Engelse speler ooit die twee jaargangen op rij twintig of meer treffers maakt in de Premier League.

Zeven minuten na rust was Kane ook betrokken bij het derde doelpunt van de thuisploeg. Zijn schot werd nog gekeerd door doelman Artur Boruc, maar ex-Ajacied Christian Eriksen reageerde alert en schoot binnen uit de rebound. Eriksen was in de slotfase nog dichtbij zijn tweede, maar zijn inzet werd op de lijn geblokt door Simon Francis. Door de winst op Bournemouth blijft Tottenham Leicester op vijf punten volgen en zal de kritiek na de uitschakeling door Borussia Dortmund in de achtste finale van de Europa League wellicht iets verstommen.

Voor Bournemouth komt er door de nederlaag een einde aan een mooie reeks. De promovendus won zijn laatste drie competitieduels en steeg naar een knappe dertiende plaats, maar stond zondag voor het eerst sinds 20 februari (0-2 nederlaag tegen Everton) met lege handen.