Keuzes Pochettino komen Spurs duur te staan in Dortmund

Reacties

Borussia Dortmund heeft een voorschot genomen op de kwartfinale van de Europa League. Doordat Tottenham Hotspur niet met het sterkste elftal aantrad, veranderde een potentiële internationale topwedstrijd in een gemakkelijke avond voor de Duitsers: 3-0.

Keuzes Pochettino komen Spurs duur te staan in Dortmund

Louis van Gaal sprak deze week nog maar eens zijn verbazing uit over het feit dat de Europa League in Engeland niet serieus wordt genomen. Mauricio Pochettino trok zich echter weinig aan van de woorden van zijn collega van Manchester United. De Argentijnse coach van Tottenham zette dragende krachten als Moussa Dembélé, Érik Lamela en Harry Kane doodleuk op de bank in Dortmund. De thuisploeg kreeg daardoor min of meer vrij spel in het heenduel van de achtste finale.

Borussia-coach Thomas Tuchel liet zijn ploeg net als in de vorige ronde tegen FC Porto immers wél in de sterkste samenstelling aantreden. Na een vroege poging van Christian Eriksen was het dan ook BVB dat in eigen stadion de klok sloeg. Pierre-Emerick Aubameyang bood Erik Durm met een steekpass al meteen een grote schietkans, terwijl de Gabonese spits zelf buitenspel stond toen hij de rebound binnenwerkte na een redding van Hugo Lloris op een ziedend schot van Henrikh Mkhitaryan.

Pierre-Emerick Aubameyang maakte tegen Tottenham Hotspur zijn achtste Europese doelpunt van het seizoen.
Pierre-Emerick Aubameyang maakte tegen Tottenham Hotspur zijn achtste Europese doelpunt van het seizoen.

Omdat het thuis vrijwel onverslaanbare Dortmund – alleen PAOK Saloniki won dit seizoen in het Signal Iduna Park - bleef aandringen, was de openingstreffer na een half uur onvermijdelijk. Het wekt inmiddels geen verbazing meer dat Aubameyang de ban brak. De Gabonese spits klom hoog boven alle Spurs-verdedigers uit en kopte uit een voorzet van Marcel Schmelzer zijn 33ste officiële treffer van dit seizoen tegen de touwen (foto midden).

Tottenham heeft met Kane ook een man die gemakkelijk scoort (twintig keer in deze jaargang). Hoewel de Engelse spits net als Dembélé en Lamela nog op het veld kwam, bleef de confrontatie tussen de nummers twee van Duitsland en Engeland opvallend eenzijdig. Meteen na rust raakte Gonzalo Castro vanuit een lastige hoek nog de paal na een onzuivere stift van Aubameyang, maar na een uur was het wél weer raak. Marco Reus joeg de bal van dichtbij in het dak van het doel na doorkoppen van invaller Neven Subotic.

Heel even leek Dortmund iets gas terug te nemen na de zeventiende seizoensgoal van Reus, maar tien minuten later leek het tweeluik al zo goed als beslist. Na een prachtige assist van Castro belandde de bal voor de voeten van Reus, die opnieuw doeltreffend afdrukte. Hoewel Dortmund volgende week donderdag nog naar Londen komt, kan Tottenham het Europese seizoen al vrijwel als beëindigd beschouwen en zich richten op de Engelse titelstrijd. Zondag wacht de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Aston Villa.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.