Papa Weidenfeller mag weer keepen tegen Tottenham

Reacties

Roman Weidenfeller staat donderdagavond in de Europa League-wedstrijd tegen Tottenham Hotspur weer onder de lat bij Borussia Dortmund. Ondertussen was ook de de toekomst van middenvelder Ilkay Gündogan onderwerp van gesprek.

Papa Weidenfeller mag weer keepen tegen Tottenham

Weidenfeller moest zijn basisplaats dit seizoen afstaan aan nieuweling Roman Bürki, maar mocht in de Europa League wel al negen keer opdraven. Tijdens de zestiende finale tegen FC Porto moest de 35-jarige clubicoon opeens plaatsmaken voor Bürki, maar nu mag de man die al sinds 2002 bij Dortmund speelt weer keepen. 'Hij gaat spelen, dat is een duidelijke ja', bevestigde trainer Thomas Tuchel tijdens de persconferentie. En dat terwijl Weidenfeller net vader is geworden.

Het begin van de Europa League was met FK Krasnodar, PAOK Saloniki en FK Qabala weinig verheffend, moest Weidenfeller toegeven. Maar een tweeluik met Tottenham heeft wel degelijk iets te bieden. 'In de Europa League wordt het nu ook interessant. Voor mij is het belangrijk dat de trainer op mij kan rekenen. Ik heb deze rol geaccepteerd en voel me er goed bij. Maar als je de Champions League gewend bent, is spelen tegen Qabala wel even pijnlijk.'

Gündogan
BVB
gaat zich getuige de tweede plaats in de Bundesliga nu weer wel plaatsen voor het miljoenenbal. Weidenfeller vindt dan ook dat er geen reden is voor ploeggenoten om komende zomer in te gaan op de avances van Europese topclubs. 'Op sportief vlak in ieder geval niet. Financieel kunnen andere clubs er wel een schepje bovenop doen. Of ze daarop ingaan, is aan de spelers zelf', zei Weidenfeller, die zelf zijn contract onlangs verlengde, in tegenstelling tot Gündogan.

De 25-jarige middenvelder heeft een contract voor nog een jaar en wordt in verband gebracht met een transfer naar Manchester City, waar Pep Guardiola na dit seizoen trainer wordt. Tuchel heeft het ook gehoord. 'Maar het beïnvloedt mijn humeur geenszins. Ik ben niet teleurgesteld, ik kan de ophef niet zo goed begrijpen.' Maar zeker weten of de international blijft, weet de opvolger van Jürgen Klopp niet. 'Ik ben er niet van overtuigd dat hij blijft. Dat kan ik pas zijn als hij heeft getekend.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.