Leicester en Schmeichel geven geen krimp bij Crystal Palace

Reacties

Leicester City heeft opnieuw een horde genomen richting de eerste landstitel in de clubhistorie. Met pijn, moeite en dankzij doelman Kasper Schmeichel wonnen The Foxes met 0-1 bij Crystal Palace.

Leicester en Schmeichel geven geen krimp bij Crystal Palace

Palace is net als Leicester vooral sterk op de counter. Het resulteerde in de wedstrijd die je dan kunt verwachten: rommelig en met veel balverlies over en weer. Leicester was de ploeg die het minst leed onder het geploeter. Riyad Mahrez kreeg in de zeventiende minuut een grote kans, maar kreeg de bal niet voorbij doelman Wayne Hennessey. In de 34ste minuut was het alsnog raak voor de kwikzilverachtige Algerijn. Jamie Vardy speelde hem vrij met een harde pass, waarna hij vanaf twaalf meter de 0-1 maakte.

Vlak daarna onderscheidde Schmeichel zich. De goalie van Leicester hield een van richting veranderd schot van Yannick Bolasie knap uit zijn doel. Hij bevestigde daarmee zijn belangrijke rol bij Leicester, dat door zijn keeperswerk van de afgelopen vier competitieduels al drie keer de nul hield.

Schmeichel
Schmeichel maakt dit seizoen de potentie waar die Manchester City al vroeg in hem zag. De Deen kwam als puber in de academie van City terecht, maar brak nooit definitief door. Toen hij de club in 2009 verliet voor een avontuur in de League Two bij Notts County, leek zijn carrière in de top voorbij. Inmiddels is hij al vijf seizoenen lang niet meer weg te denken uit de basis van Leicester. Doordat The Foxes in die periode zijn opgestoomd van de middenmoot van het Championship tot de koppositie in de Premier League, heeft Schmeichel alsnog de status van topdoelman verkregen. Met het winnen van de titel zou hij definitief in de voetsporen van zijn vader Peter kunnen treden. Hij werd in de jaren negentig vijf keer kampioen met Manchester United.

Palace legde Leicester in de tweede helft het vuur na aan de schenen, waardoor Schmeichel vol aan de bak moest. Hij verrichtte zijn reddingen met verve. De enige keer dat hij het antwoord schuldig was, bij een knal van Damien Delaney, bracht de lat redding. Daardoor kwam Leicester - dat een penalty werd onthouden na een overtreding op Robert Huth - opnieuw dichter bij het kampioenschap en hield Schmeichel voor de vierde keer in vijf duels de nul. De ploeg van manager Claudio Ranieri staat met nog maar zeven duels te spelen acht punten voor op Tottenham Hotspur, dat zondag AFC Bournemouth ontvangt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.