Tottenham Hotspur zet ook Chelsea te kijk

Na de overwinning op Arsenal zette Tottenham Hotspur ook de andere stadsgenoot Chelsea de voet dwars in de jacht op de titel (2-1).

Drie dagen na het afschminken van Arsenal als kampioenskandidaat deed Tottenham Hotspur dat dunnetjes over met een andere stadgenoot. Chelsea mag ondanks de kansloze nederlaag nog hopen op de titel, maar zag de voorsprong op Manchester United slinken tot één punt.

Tottenham Hotspur legde in de eerste helft de basis voor de zege en kreeg daarbij onbedoeld de hulp van Chelsea. Na hands van John Terry mocht Jermain Defoe van elf meter aanleggen. De aanvaller faalde niet en zette de thuisploeg na een kwartier op voorsprong. Op het moment dat Chelsea zich leek terug te knokken in de wedstrijd, vergrootte Gareth Bale de marge. Met een schot in de korte hoek gaf hij Chelsea-keeper Petr Cech het nakijken, waar diens collega Heurelho Gomes met enkele knappe reddingen zijn bijdrage leverde aan het succes van The Spurs.

De tweede helft was niet eens begonnen of de volgende tegenvaller voor Chelsea diende zich aan. Didier Drogba greep naar zijn lies nog voordat hij de aftrap had kunnen nemen. Doordat manager Carlo Ancelotti al drie keer wisselde, moest de Ivoriaan de pijn verbijten.

En het ging van kwaad tot erger voor The Blues. John Terry kreeg in de 67ste minuut zijn tweede gele kaart. Daarmee was het pleit beslecht in het voordeel van Tottenham Hotspur, dat verzuimde de score op te voeren maar wel ten koste van Manchester City naar de vierde plaats in de Premier League klom. De eretreffer van Frank Lampard in blessuretijd deed weinig af aan de sterke prestatie van ploeg van manager Harry Redknapp.