Scholes dompelt Manchester City in extra tijd in rouw

Opnieuw deelde Manchester United in blessuretijd een gevoelige tik uit aan de stadsrivaal City. Paul Scholes was de gevierde man (0-1).

Op Old Trafford was de winnende treffer van Michael Owen diep in blessuretijd aanleiding voor de nodige discussie. Ook in het City of Manchester Stadium maakte Manchester United tegen de rivaal het verschil.

In een derby die in een doelpuntloos gelijkspel leek te gaan eindigen tekende Paul Scholes voor de winnende treffer. Stephen Ireland was te laat om de middenvelder af te stoppen. Uit een voorzet van Patrice Evra kon Scholes de bal achter keeper Shay Given koppen.

Voor Scholes was het doelpunt extra mooi. De 35-jarige middenvelder verlengde deze week zijn contract met Manchester United met een jaar en onderstreepte zijn waarde in de derby van Manchester.

De zege kwam Manchester United toe. De ploeg van manager Alex Ferguson had het meest het initiatief en had ook de beste mogelijkheden. Wayne Rooney en Ryan Giggs zagen geen kans Given te passeren. Manchester City moest genoegen nemen met wat halve kansen.

Met de overwinning blijft Manchester United in de race voor de Engelse titel. De achterstand op Chelsea is één punt. Manchester City moet door de nederlaag vrezen voor het kwijtraken van de vierde plaats. Tottenham Hotspur kan met een succes tegen Chelsea The Citizens voorbijstreven.