Tottenham en Bergwijn ontsnappen aan ongekende blamage in Bulgarije

Tottenham Hotspur is donderdag aan een ongekende blamage ontsnapt in Bulgarije. Pas na twee rode kaarten voor Lokomotiv Plovdiv wist Spurs een 1-0 achterstand nog om te buigen in de tweede voorronde van de Europa League.

Lokomotiv Plovdiv
1 - 2
Tottenham Hotspur

Tottenham Hotspur begon het nieuwe Premier League-seizoen met een 0-1 nederlaag tegen Everton en manager José Mourinho was vervolgens zeer kritisch over de fitheid van zijn ploeg. Hij vond dat zijn ploeg lui druk zette. Iets wat donderdagavond in Bulgarije dus anders moest in de tweede voorronde van de Europa League tegen Lokomotiv Plovdiv, de nummer twee van het afgelopen seizoen in Bulgarije.

Spectaculair was het spel van Tottenham wederom niet in Bulgarije, waar Steven Bergwijn een basisplaats had. De Oranje-international had in de eerste helft zelfs de grootste kans op de openingstreffer. De aanvaller raakte de lat. Pech voor Bergwijn, die vervolgens ook vroeg om een penalty. Lucas Masoero haalde de Nederlander neer, maar de Duitse arbiter Harm Osmers wilde niets weten van een strafschop. Het bleef zodoende 0-0, de stand waarbij ook de thee tijdens de rust gedronken werd.

Na rust stevende Tottenham af op een regelrechte blamage. Invaller Georgi Minchev maakte er namelijk in de 71ste minuut 1-0 van voor Lokomotiv Plovdiv, dat daarmee op het punt stond om het Europese avontuur van Spurs te beëindigen.

Zover kwam het echter niet. Een kopbal van Giovanni Lo Celso werd door Dinis Almeida met de hand van de lijn gehaald, waardoor Tottenham terecht een penalty mocht nemen. Almeida kreeg bovendien een rode kaart en datzelfde was het geval voor Birsent Karagaren, die een tweede gele kaart kreeg. Harry Kane benutte de strafschop en uiteindelijk kreeg Tottenham het tegen negen man ook voor elkaar om de winst veilig te stellen. Tanguy Ndombele bepaalde de 1-2 eindstand en zorgde daarmee voor een ongekende opluchting bij Mourinho, die met de winst zijn honderdste Europese overwinning veilig stelde.

In de derde voorronde van de Europa League wacht wederom een uitwedstrijd voor Tottenham Hotspur. De Londense formatie reist dan af naar Macedonië voor een duel met Shkendija.