'Totale stuurloosheid bij lachertje van Europa'

Reacties

De Nederlandse ochtendkranten fileren na het echec in Turkije Oranje, dat een 'flagrant gebrek' heeft aan hoegenaamd alles. De messen worden geslepen, consequenties kunnen niet uitblijven. De toekomst is 'asgrauw'.

'Totale stuurloosheid bij lachertje van Europa'

Volgens het Algemeen Dagblad onderstreept het echec in Turkije 'de totale stuurloosheid van het Nederlandse voetbal, in letterlijk alle opzichten'. Want er is sprake van 'twee opeenvolgende stuurloze bondscoaches, benoemd door een al even stuurloze bondsdirectie'.

Duister is de toekomst voor het Nederlandse voetbal, dat op clubniveau al achterop is geraakt. 'De prestaties van Oranje geven het definitieve zetje richting de afgrond', concludeert het AD.

'Danny Blind voelde zich wegzakken in een zelf opgezocht diep zwart gat, met voor hem en het Nederlandse voetbal asgrauwe perspectieven op korte én langere termijn', schrijft Trouw.

De Telegraaf spreekt van 'het lachertje van Europa'. De wisseling van de wacht – Guus Hiddink moest plaatsmaken voor Blind - is 'lood om oud ijzer' geweest. 'De huidige bondscoach bakt er als eindverantwoordelijke nóg minder van.'

'En breekt het flinterdunne draadje voortijdig en kwalificeert Oranje zich niet voor het EK, dan kan de veelal onzichtbare raad van commissarissen van de KNVB zich niet langer verstoppen. Dan zal deze nakende afgang niet zonder personele gevolgen kunnen blijven', aldus De Telegraaf.

Ook in de Volkskrant wordt gewezen naar de keuze van Zeist. 'Ja KNVB, en wat nu? Hiddink vervangen, omdat het zogenaamd niet meer kon. Danny Blind, de assistent die na het EK van 2016 zou aantreden, vervroegd doorschuiven, met maximaal afbreukrisico. Het is allemaal van een ontluisterende onbezonnenheid, om en ook op het veld. Want daar heerst een flagrant gebrek aan kwaliteit, aan fitheid, aan tempo, aan teamverband, aan lef.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.