Torino presenteert Mihajlovic als opvolger Ventura

Reacties

Sinisa Mihajlovic is de nieuwe trainer van Torino. De 47-jarige Serviër krijgt een tweejarig contract bij de nummer twaalf van Italië, die Giampiero Ventura waarschijnlijk naar de Italiaanse bond (FIGC) ziet vertrekken als opvolger van bondscoach Antonio Conte.

Torino presenteert Mihajlovic als opvolger Ventura

Dat Ventura de bij Chelsea aangestelde Conte gaat vervangen bij de nationale ploeg is nog altijd niet officieel bevestigd, maar de 68-jarige trainer is wel de torenhoge favoriet. Ondanks een twee jaar doorlopend contract is Ventura nu ook vrij om te gaan en te staan waar hij wil. Torino heeft woensdag Mihajlovic gepresenteerd als nieuw coach.

De komst van de voormalige vrijetrappenspecialist diende zich al aan, toen AC Milan het nog een jaar doorlopende contract van de eerder dit seizoen ontslagen trainer ontbond. Torino is voor Mihajlovic alweer zijn zesde Italiaanse club als hoofdcoach. Eerder werkte de voormalige bondscoach van Servië ook al voor Sampdoria, Fiorentina, Catania en Bologna.

Waar Mihajlovic niet de tijd kreeg Milan terug te leiden naar de top, mag hij in Turijn voortborduren op het werk van Ventura, sinds 2011 in dienst. De zevenvoudig Italiaans kampioen keerde onder zijn leiding terug in de Serie A en is uitgegroeid tot een stabiele middenmoter. Voor Davide Zappacosta (23), Marco Benassi (21) en Ciro Immobile (26) mondt dat mogelijk uit in een plek in de EK-selectie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.