Mihajlovic vervangt aanstaand bondscoach Ventura bij Torino

Reacties

Sinisa Mihajlovic heeft een paar weken na zijn ontslag bij AC Milan al een nieuwe club gevonden. Hij is volgens Italiaanse media rond met Torino, waar hij aanstaand bondscoach Giampiero Ventura vervangt.

Mihajlovic vervangt aanstaand bondscoach Ventura bij Torino

Ventura wordt na het EK de opvolger van Antonio Conte, die naar Chelsea vertrekt. Het is de bedoeling dat Fabio Cannavaro zijn assistent wordt en na twee jaar het stokje van Ventura overneemt. De aanstelling van Ventura wordt nog voor het EK, waarop Italië tegen Ierland, Zweden en België aantreedt, officeel gemaakt.

Met de 68-jarige Ventura kiest de Italiaanse bond voor een zeer ervaren trainer. Hij werkte sinds 2011 voor Torino en had in totaal liefst zeventien clubs onder zijn hoede sinds hij in 1981 zijn trainerscarrière startte. Hij werkte vooral in de lagere divisies en kleinere clubs uit de Serie A. Bij een Italiaanse topclub werkte hij nooit.

Mihajlovic wordt dus de opvolger van Ventura. De Serviër werd eind vorige maand ontslagen bij Milan. Torino wordt al zijn zesde club als hoofdtrainer in Italië, na werkzaamheden bij Bologna, Catania, Fiorentina, Sampdoria en dus Milan. Ook was hij actief als bondscoach van Servië en assistent-trainer van Internazionale.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.