Toptwee scheidt zich af: Inter boekt ruime zege dankzij tussensprint

Internazionale heeft zaterdagavond overtuigend de koppositie in de Serie A heroverd op Juventus door Udinese te verslaan. Bij de thuisploeg ontbraken de geblesseerde Denzel Dumfries en Stefan de Vrij.

Internazionale
4 - 0
Udinese
Udinese

De ploeg van trainer Simone Inzaghi schoot uit de startblokken en kwam via Lautaro Martínez bijna op voorsprong. De spits, die zijn contract gaat verlengen, trof de paal met een kopbal. Udinese slaagde er hierna een tijdje in de thuisploeg ver van het doel te houden, maar kreeg voor rust in een tijdsbestek van zeven minuten drie treffers om de oren.

In minuut 37 schoot Hakan Çalhanoglu een strafschop raak nadat Martínez werd vastgehouden, waarna Federico Dimarco toesloeg met een diagonaal schot. Marcus Thuram maakte er nog voor rust 3-0 van, waarmee het pleit beslecht leek.

In de tweede helft kreeg Udinese nog enkele kansjes op de 3-1, maar aan de ruime marge werd niet getornd. Ex-Ajacied Lorenzo Lucca leek wel iets terug te doen, ware het niet dat hij buitenspel stond bij het verzilveren van een rebound. Vlak voor tijd bepaalde Martínez de eindstand op 4-0 door keihard raak te schieten na een fraaie rush. Davy Klaassen bleef op de bank bij de thuisploeg, hoewel Inzaghi liefst vijf wissels doorvoerde.

Eerder op de avond verloor AC Milan met 3-2 bij Atalanta. Daardoor heeft de toptwee zich afgescheiden in de Serie A. Internazionale leidt de dans met 38 punten, twee meer dan Juventus. AC Milan bezit als nummer drie slechts 29 punten.