Toptalent Ould-Chikh krijgt meer speeltijd bij Twente

Reacties

FC Twente gaat de positie van Bilal Ould-Chikh (17) in de eerste selectie opwaarderen. 'Hij straalt klasse uit', zegt trainer Alfred Schreuder over de buitenspeler.

Toptalent Ould-Chikh krijgt meer speeltijd bij Twente

Het talent behoorde in de eerste competitiehelft officieel al tot het keurkorps van Schreuder, maar speelde zijn meeste wedstrijden voor Jong FC Twente. De vleugelspits van Marokkaanse afkomst kwam vóór de winter tien keer in actie in de Jupiler League. In de laatste duels van 2014 liet Schreuder Ould-Chikh invallen tegen FC Groningen en PSV, en in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Willem II (3-2) stond de aanvaller in de basis.

'Iedere keer als Bilal in het veld komt of staat, dan gebeurt er wat', meent Schreuder in gesprek met Voetbal International. 'Voor de winterstop heeft hij veel speeltijd gekregen in het beloftenteam, omdat dat goed was voor zijn ontwikkeling. Bij jonge spelers kijken wij veel naar de individuele programma’s en behoeften, we willen dat iedereen voldoende speeltijd krijgt. Vanaf nu gaat het echter om de prijzen en zit Bilal vaster bij de eerste selectie. We hebben hem nodig.'

Voor FC Twente breekt met de tweede helft van januari direct een cruciale periode aan. De Enschedeërs hervatten komende zondag de competitie met de uitwedstrijd bij directe concurrent Feyenoord en hebben daarna thuisduels met Heracles Almelo en SC Cambuur op het programma staan. Op dinsdag 27 januari komt AZ naar Enschede voor de kwartfinale om de KNVB-beker.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.