Topkandidaat Ten Cate krijgt concurrentie van Advocaat

Reacties

Naast topkandidaat Henk ten Cate is ook Dick Advocaat in de race voor het bondscoachschap van Oranje. De huidige trainer van Fenerbahçe ziet de klus bij het Nederlands elftal als een ultiem sluitstuk van een prachtige carrière.

Topkandidaat Ten Cate krijgt concurrentie van Advocaat

Advocaat trainde Oranje al twee keer eerder en was tot afgelopen zomer assistent van de ontslagen Danny Blind, een baan die hij inruilde voor de job bij Fenerbahçe. Advocaat kon zich dat veroorloven vanwege een clausule in zijn contract, maar zadelde niettemin Hans van Breukelen, technisch directeur bij de KNVB, op met een probleem.

De ex-keeper lijkt hem dat te willen vergeven. Het opvallende is dat Advocaat pas in beeld kwam nadat Van Breukelen Henk ten Cate al had gepolst. De technisch directeur vloog afgelopen weekeinde naar Abu Dhabi om face to face met Ten Cate verder te praten. Volgens de coach van Al-Jazira waren dat goede gesprekken.

Dat Van Breukelen nu ook gaat praten met Advocaat, duidt erop dat hij zeker van zijn zaak wil zijn, tegelijk komt het vreemd over twee gerespecteerde trainers een tweestrijd te laten uitvoeren. Anders dan Ten Cate heeft Advocaat geen geheimen. In augustus werkte hij immers nog bij de KNVB.

Van Breukelen heeft nog een week de tijd voordat hij de nieuwe bondscoach wil presenteren. Hij legde zichzelf de deadline op van 1 mei, omdat hij de zoektocht niet te lang wil laten duren. Zelf doet hij geen uitspraken over zijn zoektocht naar een opvolger van Danny Blind. 'Ik moet gewoon de beste halen', zei Van Breukelen vorige week nog in Voetbal International.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.