'KNVB kiest tussen Schmidt en duo Ten Cate-Gullit'

Reacties

De KNVB heeft in de zoektocht naar een nieuwe bondscoach nog twee opties over: een duo Henk ten Cate/Ruud Gullit of Roger Schmidt (foto). Dat meldt Kees Jansma, voormalig perschef van Oranje, in zijn programma De Tafel van Kees op FOX Sports.

'KNVB kiest tussen Schmidt en duo Ten Cate-Gullit'

'Ze zijn hartstikke druk bezig. Volgens mijn informatie wedden ze op twee paarden. Het ene is het duo Henk ten Cate-Ruud Gullit, met wie ze serieus in gesprek zijn en de ander is Roger Schmidt. Daar zijn ze ook mee in gesprek', bracht Jansma naar buiten. De journalist stelde niet te weten welke optie de voorkeur geniet van de KNVB.

Ten Cate
Aan VI liet Ten Cate zondag weten nog geen contact te hebben gehad met de KNVB. 'Ik heb niets gehoord van de KNVB en ook met niemand gesproken. Ik heb eerder gezegd dat ik me vereerd voel dat mijn naam wordt genoemd. Dat is alles.' (Lees hier zijn volledige reactie)

Gullit zelf liet in diverse programma's al meerdere malen doorschemeren graag samen met Ten Cate aan de slag te gaan bij het Nederlands elftal. In een eerder stadium zei de oud-topspeler nog dat hij technisch directeur Hans van Breukelen van de KNVB niet vertrouwde en niet meer met hem wilde samenwerken. Dat gebeurde nadat gesprekken over een assistentschap bij Oranje op niets uitliepen.

Gullit, die met Oranje het EK won in 1988, was trainer bij Chelsea, Newcastle United, Feyenoord, LA Galaxy en Terek Grozny. Ten Cate was coach bij onder meer Go Ahead Eagles, Heracles Almelo, Sparta, Vitesse, NAC Breda en assistent-trainer bij Barcelona en Chelsea. Tussen 2006 en 2007 was hij coach van Ajax. Momenteel is hij trainer bij Al-Jazira in de Verenigde Arabische Emiraten. Zijn laatste trainersklus in Nederland betrof het kortstondige avontuur bij Sparta (2013).

Schmidt werd eerder dit seizoen ontslagen bij Bayer Leverkusen. De Duitser was in het verleden ook trainer van onder meer SC Paderborn en Red Bull Salzburg. Met die Oostenrijkse club imponeerde hij in de Europa League in het tweeluik met Ajax, dat twee keer overdonderd werd door Red Bull.

Op 31 mei oefent het Nederlands elftal tegen Marokko in Agadir. Het is de bedoeling dat er dan al een nieuwe bondscoach is aangesteld. Op 4 juni staat een oefenduel met Ivoorkust op het menu en op 9 juni treft Oranje in De Kuip Luxemburg in een WK-kwalificatieduel.

Op 25 maart verloor Oranje met 2-0 van Bulgarije, wat een dag later leidde tot het ontslag van Danny Blind als bondscoach. Tijdens de oefeninterland tegen Italië, twee dagen na het vertrek van Blind, nam assistent Fred Grim de honneurs waar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.