KNVB wil vóór juni opvolger Blind benoemen

Reacties

De KNVB wil voor de interlandperiode van begin juni een nieuwe bondscoach benoemen. Dat zei directeur Jean Paul Decossaux zondagavond tijdens een persconferentie.

KNVB wil vóór juni opvolger Blind benoemen

Oranje speelt op 9 juni zijn volgende WK-kwalificatieduel, thuis tegen Luxemburg. Tien dagen eerder staat een oefenduel met Marokko op het programma, terwijl Ivoorkust op 4 juni de tegenstander is in een vriendschappelijke interland. 'Voor die interlands lijkt het me handig om het voor elkaar te hebben', zei Decossaux over de benoeming van een opvolger van de zondag ontslagen Danny Blind. Het oefenduel met Italië van dinsdag wordt op interim-basis geleid door Fred Grim.

'We hebben mensen die onder regie van Hans van Breukelen (technisch directeur, red.) gaan kijken wie de nieuwe bondscoach wordt. Natuurlijk hebben we plannen en ideeën', ging Decossaux verder.

Koeman
Maakt Everton-manager Ronald Koeman, die in 2014 voor de functie van bondscoach werd afgetroefd door Guus Hiddink, deel uit van die plannen? 'We hebben iemand nodig die het Nederlands voetbal vooruit kan helpen. Ronald Koeman kan zo iemand ook zijn. Maar hij zit bij een club, zoals er bij meer trainers die bij ons op een lijst staan wel iets aan de hand is.' Koeman heeft zelf echter weinig belangstelling meer voor een functie bij de voetbalbond. Is een buitenlandse bondscoach dan een optie voor de KNVB? 'Alle opties zijn opties', luidde op die vraag het antwoord van Decossaux.



Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.