KNVB ontslaat bondscoach Danny Blind

Reacties

De KNVB heeft besloten om bondscoach Danny Blind per direct uit zijn functie te ontheffen.

KNVB ontslaat bondscoach Danny Blind

De bond meldt dat Fred Grim dinsdag de honneurs waarneemt bij de oefeninterland tegen Italië. De komende periode gaat de KNVB op zoek naar een opvolger voor Blind.

De beschamende 2-0 nederlaag tegen Bulgarije in de WK-kwalificatie zaterdagavond was de druppel. Na afloop van het duel in Sofia trok Blind zijn positie al in twijfel. 'Ik moet hier goed over na gaan denken. Ik ben namelijk ongelooflijk teleurgesteld. Ik had al maanden een goed gevoel over deze wedstrijd en dat is dit heel teleurstellend. Zo kan het niet verder', aldus de 55-jarige Zeeuw.

Interim-directeur Jean-Paul Decossaux en technisch directeur Hans van Breukelen gingen zondagmiddag met Blind om de tafel om zijn positie te bespreken. De uitkomst van dat gesprek is dat de samenwerking wordt beëindigd. Dat bevestigde de KNVB zondagavond middels een statement.

De nederlaag tegen Bulgarije was namelijk bepaald niet het eerste tegenvallende resultaat van Oranje onder Blind. Van de zeventien wedstrijden waarin de ex-Ajacied de leiding had won het Nederlands elftal er slechts zeven. Blind kon het mislopen van het EK 2016 niet voorkomen en dreigde met Oranje nu ook plaatsing voor het WK 2018 mis te lopen. Het Nederlands elftal staat vierde in kwalificatiegroep A, achter Frankrijk, Zweden en Bulgarije.

Dinsdag wacht voor Oranje nog een vriendschappelijke interland tegen Italië. Fred Grim, assistent-trainer onder Blind, zal dan de honneurs waarnemen. De eerstvolgende krachtmetingen zijn de oefenduels met Marokko (31 mei) en Ivoorkust (4 juni), waarna Oranje in de kwalificatie aantreedt tegen Luxemburg.


Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.