'Topaankopen worden afdankertjes: Real wil zes spelers lozen'

Reacties

Om budget te creëren voor aankopen, is Real Madrid van plan om misschien wel zes spelers uit de huidige selectie van Zinedine Zidane te verkopen. En daar zitten niet de minsten tussen.

'Topaankopen worden afdankertjes: Real wil zes spelers lozen'
© Pro Shots

Volgens de Madrileense sportkrant AS staan voormalige topaankopen Gareth Bale en James Rodríguez namelijk op de nominatie om te vertrekken. Van Bale is bekend dat hij eigenlijk niet wil vertrekken, maar toch gaat Real weer de markt op met de Welshman. James lijkt wel oren te hebben naar een transfer. Zijn zaakwaarnemer Jorge Mendes zou al bezig zijn om de Colombiaanse spelmaker aan te bieden bij clubs in Engeland.

Zo zijn er meer spelers die hun langste tijd wel hebben gehad in Santiago Bernabéu. Vleugelaanvaller Lucas Vázquez mag eveneens uitzien naar een andere werkgever, net als de Dominicaanse spits Mariano Diáz. Verdedigers Álvaro Odriozola, momenteel nog verhuurd aan Bayern München, en Nacho Fernández zouden het zestal compleet kunnen maken. Bij de laatste twee hangt dat samen met de komst van eventuele vervangers.

En daar is meteen de reden genoemd dat Real spelers wil verkopen. Met het vertrek van bovenstaande spelers zou De Koninklijke liefst 75 miljoen euro vrijmaken aan salaris, wat nodig is om niet over het door La Liga bepaalde maximum te gaan bij het aantrekken van nieuwe spelers. Voor de achterhoede wordt bijvoorbeeld Dayot Upamecano (RB Leipzig) genoemd, terwijl Stade Rennes-talent Eduardo Camavinga ook een belangrijk doelwit is.

De vraag is wel wat spelers als Bale en James nog aan transfersom opleveren, nu de markt grotendeels lijkt in te storten door de financiële gevolgen van de coronacrisis. Real betaalde in 2013 nog honderd miljoen euro voor de Welshman en telde een jaar later 75 miljoen euro neer voor de Colombiaan, destijds de kersverse topscorer van het WK 2014. En spelers als Odriozola en Mariano kostten in 2018 nog respectievelijk 30 en 21,5 miljoen.

In totaal telde Real dus zo'n 225 miljoen euro neer voor het viertal dat nu mag vertrekken van de clubleiding. Die bedragen gaan deze spelers nu niet opleveren, maar desondanks lijkt het onvermijdelijk dat ze komende zomer een transfer maken. Ook reservedoelman Alponse Areola hoeft naar verluidt niet te rekenen op een langer verblijf in Madrid. De Franse stand-in van Thibaut Courtois wordt dit seizoen gehuurd van Paris Saint-Germain.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.