Toornstra maakt einde aan dramatische uitreeks FC Utrecht

Ondanks een veelbelovende eerste helft kreeg de moeizame thuisreeks van Heracles Almelo een vervolg tegen FC Utrecht, dat met dank aan Jens Toornstra verlost werd van een uitcomplex (1-2).

Na de nederlagen tegen FC Groningen en Ajax achtte trainer Jan de Jonge het moment aangebroken met een ander Heracles voor de dag te komen. Mark Uth, met drie goals nota bene clubtopscorer, was een van de voornaamste slachtoffers van de koerswijziging.

Illias Bel Hassani was op zijn beurt met Matthew Amoah een van diegenen die profiteerde. De aanvallende middenvelder, die afgelopen zomer werd overgenomen van Sparta Rotterdam, betaalde het vertrouwen van zijn eerste basisplaats terug.

In de 27ste minuut opende Bel Hassani de score voor Heracles. De Rotterdammer schoot raak kort nadat Bryan Linssen zijn inzet zag stranden op keeper Robbin Ruiter. De thuisploeg kwam de voorsprong toe.

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. FC Utrecht, dat net als Heracles in de onderste regionen bivakkeert, maakte een beduidend gretiger indruk dan voor rust. In de 55ste minuut kwam de beloning in de vorm van een doelpunt van Jens Toornstra (foto), die met zijn van richting veranderde schot de stand gelijk trok.

Dubieus luchtje
Aan de 1-1 hing wel een dubieus luchtje. Heracles probeerde tevergeefs verhaal te halen bij scheidsrechter Dennis Higler. In de ogen van de Almeloërs had hij de aanval van FC Utrecht moeten affluiten vanwege hands van Steve De Ridder.

Maar het was een verloren strijd, zoals Heracles uiteindelijk ook als verliezer het veld verliet. FC Utrecht greep in de slotfase de volle winst met dank aan Toornstra. De aanvoerder profiteerde mede van een uitglijder van Quame Quansah (1-2).

Met de overwinning kwam er ook een einde aan de slechte reeks van FC Utrecht op vreemde bodem. De oogst van zes eerdere uitwedstrijden werd met het resultaat in Almelo verviervoudigd. Heracles blijft op eigen veld juist steken op een oogst van vijf punten.