Toivonen heeft in Wijnaldum een geduchte concurrent

Georginio Wijnaldum krijgt dit seizoen aardig wat kritiek te verwerken. Maar de cijfers zetten de prestaties van de middenvelder annex aanvaller van PSV in een heel ander licht. Wijnaldum zelf zegt vooral net wat meer geluk te hebben dan afgelopen seizoen.

Toivonen heeft in Wijnaldum een geduchte concurrent

Wijnaldum trof dit seizoen al dertien keer doel in 23 competitiewedstrijden. Dat zijn maar zes goals minder dan de huidige topscorer van de Eredivisie, Wilfried Bony van Vitesse. Ondertussen voelt Wijnaldum de adem van de terugkerende Ola Toivonen in zijn nek. De concurrent voor de positie van Wijnaldum hoopt op 2 maart tegen VVV-Venlo zijn rentree te maken na langdurig blessureleed.

Is Toivonen volledig wedstrijdfit, dan heeft het er alle schijn van dat hij de plek van Wijnaldum weer inneemt. Maar zoveel beter zijn de prestaties van de Zweed niet, als je naar zijn doelpuntenaantal kijkt.

Vorig seizoen scoorde Toivonen in 33 Eredivisieduels achttien keer, vijf meer dus dan Wijnaldum. In de zeven competitiewedstrijden die de Zweeds international dit seizoen speelde, maakte hij drie doelpunten.

Wijnaldum zelf denkt wel te weten waardoor zijn goede prestaties te verklaren zijn. 'Ik heb nu dat beetje geluk in de afwerking', stelt hij op de website van PSV na afloop van de thuisoverwinning tegen Utrecht. Wijnaldum maakte de winnende goal tegen de Domstedelingen. 'Vorig seizoen had de keeper hem gepakt, of was de bal via de paal eruit gegaan. Nu gaat hij er via de paal in. Dat beetje geluk moet je hebben.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen