Advocaat lovend: 'Ze werken als paarden bij FC Utrecht'

Dick Advocaat zat tot de laatste minuut op het puntje van zijn stoel. De trainer van PSV zag zijn ploeg een zwaarbevochten overwinning pakken tegen FC Utrecht (2-1).

'Het was een heel spannende wedstrijd, zeker op het laatst. Utrecht ging va banque spelen, dan hoeft de bal maar verkeerd te vallen', gaf Advocaat na afloop toe. 'In de laatste fase ging het publiek er achter staan en sleepten we er toch een 2-1 zege uit. Maar eigenlijk hadden we qua kansen de wedstrijd daarvoor al moeten beslissen.'

Advocaat (foto) was lovend over de tegenstander. 'Het is een ploeg die met veel bereidwilligheid er wat uit kan halen. Ze werken als paarden bij FC Utrecht. Maar desondanks denk ik dat we goed stonden, weinig kansen hebben weggegeven en genoeg gecreëerd om het eerder te beslissen.'

De zwaarbevochten overwinning had wel zijn keerzijde. Mark van Bommel pakte zijn negende gele kaart van het seizoen en is automatisch geschorst voor de wedstrijd tegen Feyenoord. Daarnaast kreeg Atiba Hutchinson rood en mist ook hij het duel met de Rotterdammers. Aangezien Advocaat geen echte rechtsback meer in zijn selectie heeft, wordt dat even puzzelen.

Zo speelde Jeremain Lens de laatste twintig minuten tegen FC Utrecht als gelegenheidsrechtsback. 'Dat deed hij goed. Maar tegen Feyenoord lijkt het me niet verstandig', lachte Advocaat, die liet weten met Oscar Hiljemark toch nog 'een optie' als rechtsback in zijn selectie te hebben.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.