PSV knokt zich met uiterste inspanning langs FC Utrecht

PSV heeft tot het uiterste moeten gaan om te winnen van FC Utrecht. De Eindhovenaren bogen een achterstand om in een voorsprong. Een lastige slotfase werd vervolgens door een tiental PSV'ers overleefd (2-1).

PSV werd in de beginfase redelijk overdonderd door een gemotiveerd FC Utrecht. De bezoekers kwamen in de eerste minuten veel op de helft van de Eindhovenaren en maakten het zodoende PSV erg lastig. Toch had FC Utrecht al snel een tegenvaller te verduren. Dave Bulthuis ging al na een paar minuten door zijn enkel en moest in de zevende minuut worden vervangen door Michael Zullo.

Even daarna kwam FC Utrecht op een gelukkige manier op voorsprong. Na tien minuten besloot Jacob Mulenga vanaf twintig meter uit te halen. Zijn schot werd van richting veranderd door Mark van Bommel, waarna de bal over de kansloze Boy Waterman in het doel vloog. Twee minuten later had Mulenga een levensgrote kans op de 0-2 na knullig balverlies van Oscar Hiljemark, maar nu miste zijn poging het doel.

Langzaam maar zeker nam PSV het initiatief over van FC Utrecht en kon het zelf het spel maken. Doelman Robbin Ruiter moest een aantal keren ingrijpen om de Domstedelingen op het goede spoor te houden, maar was na een klein half uur kansloos toen Dries Mertens (foto onder) een vrije trap uitstekend in de bovenhoek schoot. Hij droeg het doelpunt op aan Mihai Nesu, die met Mertens bij FC Utrecht speelde en verlamd raakte tijdens een ongelukkige actie op de training. Even daarvoor was Van Bommel tegen alweer zijn negende gele kaart van het seizoen aangelopen, wat hem de wedstrijd van volgende week tegen Feyenoord kost. De middenvelder liet zich echter niet van de wijs brengen en dirigeerde PSV naar een knappe prestatie. FC Utrecht kwam maar niet onder de druk vandaan, terwijl de Eindhovenaren op zoek waren naar de beloning voor het harde werken.

Die beloning kwam in de 65ste minuut. Jeremain Lens vond de in de zestien vrij staande Georginio Wijnaldum (foto boven), die de bal via Ruiter binnen wist te werken. In plaats van de score uit te breiden bracht PSV zichzelf in de problemen toen Atiba Hutchinson na zeventig minuten zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg. Ook de Canadees mist zodoende de topper tegen Feyenoord.

FC Utrecht pakte het initiatief weer over en ging op zijn beurt op zoek naar de gelijkmaker. Maar ondanks het herstelde overwicht werd PSV-doelman Waterman niet meer in de problemen gebracht. Sterker nog: met tien man kreeg PSV de grootste kansen om de wedstrijd in het slot te gooien, maar ook Ruiter hield stand.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.