PSV thuis al ruim dertig jaar ongeslagen tegen FC Utrecht

In de aanloop naar de 23ste speelronde in de Eredivisie duikt Voetbal International als vanouds in de statistieken. Zaterdagavond staan PSV en FC Utrecht tegenover elkaar in het Philips Stadion.

PSV thuis al ruim dertig jaar ongeslagen tegen FC Utrecht

PSV - FC UTRECHT

De laatste zestien keer won PSV zijn thuiswedstrijd tegen FC Utrecht.

PSV nam dit seizoen de meeste hoekschoppen, 147.

FC Utrecht heeft de beste uitbalans van de Eredivisie. Het won zes keer op vreemde grond, speelde drie keer gelijk en verloor twee keer.

Ruim 33 jaar geleden op 25 oktober 1980 won FC Utrecht voor het laatst in Eindhoven (2-3). Dat is nog altijd de enige uitoverwinning van Utrecht op PSV.

De spelers van PSV stonden tachtig keer buitenspel, het vaakst in de Eredivisie.

FC Utrecht doet het veel beter dan vorig seizoen, nu zesde na 22 duels met 39 punten, toen twaalfde met 25 punten. Een verschil van maar liefst veertien punten.

PSV speelde op 18 september 2011 met 2-2 gelijk tegen Ajax op eigen grond. De 25 thuiswedstrijden daarna viel er geen remise meer te noteren in het Philips Stadion.

In zijn laatste zeventien wedstrijden in de Eredivisie scoorde PSV minimaal één keer.

Bij PSV werden twaalf doelpunten gemaakt door een invaller dit seizoen, het hoogste aantal van alle clubs in de Eredivisie.

FC Utrecht is drie uitduels op rij ongeslagen (Heracles 1-1, Ajax 0-0 en FC Twente 2-4).

PSV won 36 keer en vijf keer was er een gelijkspel. In de 42 ontmoetingen in Eindhoven scoorde de thuisploeg liefst 125 keer tegen slechts twintig goals voor FC Utrecht

PSV is absoluut de meest aanvallende ploeg van de competitie met 375 doelpogingen na 22 speelrondes, dat is gemiddeld 17,05 doelpoging per duel.

PSV is de meest scorende en meest efficiënte ploeg van de Eredivisie. Twintig procent van alle doelkansen is een goal. (75 goals op 375 doelpogingen). <br /><br /> NOOT: Alle stats hebben betrekking op reguliere Eredivisiewedstrijden

Samenstelling: Willem van Beeren & Jasper Steppé
Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

<br /><br />

Bekijk hier al onze video's