Toeschouwer Simeone ziet Atlético punten inleveren

Atlético Madrid heeft het succes in de strijd om de Spaanse Super Cup geen vervolg kunnen geven bij de start van het seizoen. Het bezoek aan Rayo Vallecano leverde een punt op (0-0).

Atlético-trainer Diego Simeone was als toeschouwer getuige van de doelpuntloze remise in Vallecas. De Argentijn, die voor zijn wangedrag tijdens het tweede Super Cup-duel met Real Madrid acht wedstrijden geschorst is, zat nog een straf uit van afgelopen seizoen.

Vanaf de tribune zag Simeone dat Atlético Madrid moeite had het verschil te maken. In defensief opzicht toonde de regerend kampioen zich solide, maar aanvallend was het te mager. Zo liet Mario Mandzukic (foto), vrijdag nog matchwinner tegen Real Madrid (1-0), voor rust enkele uitgelezen kansen onbenut.

Maar met het punt mocht Atlético Madrid uiteindelijk tevreden zijn, aangezien Rayo Vallecano in de tweede helft beduidend dreigender voor de dag kwam onder aanvoering van de Mexicaan Javier Aquino. Kansen leidden niet tot treffers, zodat Atlético de jacht op titelprolongatie is begonnen met een gelijkspel. Na de winst van de Spaanse Super Cup is dat een teleurstellende start, omdat Barcelona (tegen Elche) en Real Madrid (Córdoba) wel wonnen.