Acht wedstrijden schorsing voor Simeone

Reacties

Diego Simeone mag de komende acht competitieduels niet plaatsnemen op de bank van Atlético Madrid. De Spaanse voetbalbond schorst de Argentijnse coach vanwege zijn gedrag tijdens de Super Cup-wedstrijd tegen Real Madrid.

Acht wedstrijden schorsing voor Simeone

Simeone werd vrijdagavond tijdens de return in eigen huis (1-0 overwinning voor Super Cup-winaaar Atlético Madrid) naar de tribune gestuurd door scheidsrechter David Fernández Borbalán. De coach van Atlético Madrid deed op een heftige manier zijn beklag bij de vierde official.

De heetgebakerde Argentijn gaf de vierde man een tikje op zijn achterhoofd omdat hij de arbitrage verzocht op te schieten bij het terug laten keren van Juanfran, die voor een blessurebehandeling naar de kant was geweest. Het bij zijn tocht naar de tribune opzwepen van het publiek was de laatste handeling van Simeone op het veld.

De Spaanse voetbalbond heeft de sanctie opgebouwd naar aanleiding van de verschillende overtredingen, waaronder het hevig protesteren, het herhaaldelijk verlaten van zijn gebied rondom de dug-out en het tikje tegen het achterhoofd van de vierde official. Het laatste voorval werd met vier wedstrijden het zwaarst bestraft.

Simeone mist dus de komende acht duels, waaronder de derby tegen Real Madrid over drie weken. De langdurige schorsing lag in de lijn der verwachting, nadat de Spaanse bond had laten weten een onderzoek te starten. Simeone gaf dit weekend al aan een fout gemaakt te hebben en de consequenties daarvoor te aanvaarden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.