Titelverdediger Sevilla door ten koste van Rijeka

Reacties

In het kielzog van Feyenoord heeft ook Sevilla zich geplaatst voor de zestiende finale van de Europa League. De Spaanse titelverdediger moest in de laatste thuiswedstrijd niet verliezen van NK Rijeka en slaagde daarin donderdagavond ruimschoots: 1-0.

Titelverdediger Sevilla door ten koste van Rijeka

Feyenoord bracht de Andalusiërs twee weken terug enigszins in het nauw door in De Kuip met 2-0 te winnen, omdat de ploeg van trainer Unai Emery tot die wedstrijd koploper was geweest in Groep G. Bovendien wachtte Sevilla door de pijnlijke nederlaag in Rotterdam alweer vier officiële duels op een zege.

Feitelijk fungeerde de derde nederlaag in vier duels als een wake-up call. Sindsdien won Sevilla in de Spaanse competitie immers van Granada (5-1) en Rayo Vallecano (0-1), terwijl donderdag ook Rijeka eraan moest geloven. De Kroaten bleven in eigen land nog overeind (2-2), maar konden nu niets tegenover de treffer van Denis Suárez (foto) in de twintigste minuut stellen.

Titelverdediger Sevilla plaatste zich daardoor met elf punten voor de laatste 32, Rijeka eindigt als derde met zeven punten. Feyenoord sluit de poulefase af als groepswinnaar, Standard Luik was met vier punten al uitgeschakeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.