Titelstrijd tussen Celtic en Rangers blijft spannend

De strijd om de Schotse titel blijft ook na dit weekend spannend. Een dag na het doelpuntenspektakel van Glasgow Rangers tegen Motherwell (6-0) kwam ook Celtic tot winst.

Celtic deed in het uitduel met Dundee United wat het moest doen. Met een 2-0 voorsprong gingen The Bhoys de rust in. Anthony Stokes zette de lijstaanvoerder na een kwartier spelen op 1-0. Mark Wilson verdubbelde die marge tien minuten voor het einde van de eerste helft.

Toen David Goodwillie de 2-1 liet aantekenen leek de wedstrijd een spannend half uur tegemoet te gaan. Daniël Majstorovic (foto) bracht Dundee echter tien minuten voor tijd de nekslag toe. De voormalig FC Twente-verdediger bepaalde de eindstand op 3-1.

De overwinning houdt Celtic op de eerste positie, met vijf punten voorsprong op Glasgow Rangers. The Gers hebben echter wel twee wedstrijden minder gespeeld. Foto: VI Images