Titelstrijd in de Jupiler League nadert zijn ontknoping

FC Volendam heeft de beste papieren om directe promotie naar de Eredivisie af te dwingen. De ploeg van trainer Hans de Koning heeft nog twee duels om de titel in de Jupiler League veilig te stellen. Alleen SC Cambuur lijkt Volendam nog te kunnen bedreigen.

Titelstrijd in de Jupiler League nadert zijn ontknoping

De Wijdbroeken, die in het seizoen 2008/09 voor het laatst op het hoogste niveau uitkwamen, ontvangen vrijdagavond MVV Maastricht. Een week later wacht het uitduel met Go Ahead Eagles.

De voornaamste concurrent, SC Cambuur, heeft twee punten minder en een eenvoudiger programma. Vrijdag krijgen de Friezen bezoek van FC Emmen en op de laatste speeldag staat voor SC Cambuur een uitwedstrijd tegen Excelsior op het programma.

Als de ploeg van interim-trainer Henk de Jong vanavond in eigen huis punten laat liggen en FC Volendam wint van MVV, dan is de strijd om de titel in de Jupiler League één duel voor het einde al beslist.

Ook Sparta Rotterdam zou de titel nog kunnen veroveren, al heeft de ploeg van interim-trainer Henk ten Cate zes punten achterstand op koploper Volendam. Sparta kan in theorie nog gelijk komen als het zijn laatste twee wedstrijden - Excelsior (thuis) en Telstar (uit) - wint, maar dan moet FC Volendam zijn laatste twee duels verliezen en mag ook SC Cambuur niet meer winnen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen