Cambuur houdt druk op Volendam in de Jupiler League

SC Cambuur blijft in het spoor van koploper FC Volendam. De ploeg van interim-trainer Henk de Jong kwam op bezoek bij FC Emmen op achterstand, maar ging uiteindelijk wel met de volle winst naar huis. In het Univé Stadion werd het 1-3.

Cambuur moest winnen om nog aanspraak te maken op de titel in de Jupiler League. Bij een nederlaag of gelijkspel van de Friezen zou koploper Volendam bij een overwinning in de komende speelronde al kampioen kunnen worden tegen MVV. Zover kwam het echter niet.

Ondanks de achterstand tegen Emmen, pakte Cambuur de volle winst. Waar Wout Weghorst na 32 minuten de score opende, was het clubtopscorer Michiel Hemmen die de achterstand een minuut later al ongedaan maakte.

Met nog tien minuten op de klok was het opnieuw Hemmen, die met zijn zeventiende competitietreffer de eindstand bepaalde op 1-3, nadat Martijn Barto daarvoor al de 1-2 op het scorebord had gezet.

Door de overwinning op Emmen verkleint Cambuur de achterstand tot twee punten. Ondanks de achterstand lijkt het programma in het voordeel van Cambuur. De huidige nummer twee neemt het vrijdag opnieuw op tegen Emmen, terwijl een week later de uitwedstrijd bij Excelsior op het programma staat.

Volendam ontvangt komende vrijdag nummer vijf MVV, terwijl het in de laatste wedstrijd moet aantreden tegen Go Ahead Eagles. FC Emmen bezet na deze speelronde de veertiende plaats in de competitie.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.