Alleen Cambuur nog over als concurrent van Volendam

FC Volendam heeft de beste papieren om directe promotie naar de Eredivisie af te dwingen. De ploeg van trainer Hans de Koning heeft nog twee wedstrijden om het kampioenschap veilig te stellen. Alleen SC Cambuur lijkt Volendam nog te kunnen bedreigen.

Alleen Cambuur nog over als concurrent van Volendam

FC Volendam, dat in het seizoen 2008/09 voor het laatst op het hoogste niveau uitkwam, ontvangt volgende week MVV Maastricht. Een week later wacht de uitwedstrijd bij Go Ahead Eagles.

De voornaamste concurrent, SC Cambuur, heeft twee verliespunten minder en een eenvoudiger programma. Maandag gaan de Friezen op bezoek bij FC Emmen, vrijdag is het Cambuur-Emmen. Op de laatste speeldag staat voor SC Cambuur een uitwedstrijd bij Excelsior op het programma.

Helmond Sport is door het gelijkspel tegen Sparta definitief uitgeschakeld voor directe promotie. De Rotterdammers daarentegen hebben zes punten achterstand op Volendam en kunnen zodoende in theorie nog gelijk komen. Sparta moet dan wel de duels met stadgenoot Excelsior (thuis) en Telstar (uit) in winst omzetten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen