Titelkansen Arsenal slinken na blamage tegen Watford

Arsenal heeft een volgende klap gekregen in de titelstrijd. In eigen huis gingen The Gunners onderuit tegen Watford: 1-2.

Een betere tegenstander leek Arsenal zich niet te kunnen wensen. Watford kampte met een vormcrisis en had op 10 december voor het laatst gewonnen in de Premier League. In het Emirates Stadium kwamen de bezoekers echter verrassend goed voor de dag.

Younes Kaboul knalde in de tiende minuut al raak uit een vrije trap. Doelman Petr Cech ging daarbij niet vrijuit en moest drie minuten later wederom zijn hoofd buigen. Op de inzet van Étienne Capoue redde de Arsenal-keeper nog, maar in tweede instantie was het via Troy Deeney raak.

Met Daryl Janmaat in de basis en zonder de geblesseerde Nordin Amrabat zakte Watford vervolgens terug. De druk van Arsenal nam vroeg in de tweede helft toe en dat resulteerde in de aansluitingstreffer van Alex Iwobi. De Nigeriaan tikte bij de tweede paal raak uit een voorzet van Alexis Sánchez.

De zoektocht van Arsenal naar meer was tevergeefs. Voor het eerst sinds de eerste speeldag van dit seizoen verloor de ploeg van manager Arsène Wenger in eigen huis een competitiewedstrijd. De achterstand op Chelsea bedraagt nu negen punten door het 1-1 gelijkspel van The Blues bij Liverpool. Zaterdagmiddag ontvangt de koploper The Gunners op Stamford Bridge.