Titelhouder Jong PSV gaat vrolijk verder in prestigieus jeugdtoernooi

Reacties

Voor de zesde keer op rij heeft Jong PSV een wedstrijd gewonnen in de Premier League International Cup. De vorige vijf overwinningen op rij leverden de titel op, de zesde betekende een goede start van het nieuwe toernooi. De leeftijdsgenoten van Nottingham Forest werden met 1-3 verslagen.

Titelhouder Jong PSV gaat vrolijk verder in prestigieus jeugdtoernooi
© Pro Shots

De Premier League International Cup is een vriendschappelijk toernooi waar in totaal 24 beloftenteams aan meedoen. Twaalf jeugdploegen komen uit Engeland, de rest van het deelnemersveld wordt aangevuld met tweede elftallen uit Europa. Zo behoort ook Jong Feyenoord net als in andere jaren tot het deelnemersveld.

PSV is in Groep A ingedeeld met zeven andere teams, de Eindhovenaren spelen in de groepsfase niet tegen elke club. Forest, Wolverhampton Wanderers, Blackburn Rovers en Leeds United zijn de tegenstanders. Feyenoord, dat vorig seizoen de groepsfase niet overleefde, treft Fulham, Liverpool, Everton en Crystal Palace.

De start van Jong PSV was dus erg goed. Jesper Uneken scoorde in de eerste helft bij zijn internationale debuut en was verantwoordelijk voor de eerste toernooitreffer van het seizoen. Mohamed Nassoh, vorig seizoen al goed voor twee treffers, maakte in de tweede helft de 0-2. Forest maakte in de slotfase nog een goal maar omdat daarvoor Renzo Tytens al namens de Nederlanders had gescoord, werd het niet spannend.

Voor Jong PSV is de eerstvolgende wedstrijd in de  Premier League International Cup pas weer in in oktober, dan komt ook Jong Feyenoord in actie.

Basisopstelling Jong PSV: Peersman; Sambo, Dagasan, Dams, Tytens; Nassoh, Jiménez, Van de Berg; Houben, Uneken, Kwaaitaal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.