Tirade kost Dempsey voorlopig aanvoerdersband

Reacties

Clint Dempsey is door het inmiddels veelbesproken incident in het Amerikaanse bekertoernooi niet de captain van de Verenigde Staten tijdens de Gold Cup. Michael Bradley vervangt de 32-jarige middenvelder.

Tirade kost Dempsey voorlopig aanvoerdersband

Na een gesprek tussen Jürgen Klinsmann en de bekritiseerde Dempsey besloot de keuzeheer de aanvoerdersband te overhandigen aan voormalig SC Heerenveen-speler Bradley. 'Op dit moment leek het ons beter om voor een andere aanvoerder te kiezen zodat Clint zich kan focussen op waar hij goed in is. Dat is het maken van doelpunten. We hebben hem hard nodig bij de nationale ploeg', aldus de Duitser in gesprek met US Soccer.

De vedette van de Seattle Sounders raakte in opspraak na een uitsluiting in het Amerikaanse bekertoernooi. De 112-voudige international protesteerde bij scheidsrechter Daniel Radford tegen een rode kaart van een van zijn ploeggenoten en gooide daarbij het scheidsrechtersboekje op de grond. Daar kreeg hij een gele kaart voor. Toen hij vervolgens het boekje verscheurde, mocht hij inrukken. Dempsey is inmiddels twee jaar geschorst voor het Amerikaanse bekertoernooi.

De bondscoach neemt zijn speler wél in bescherming. 'Het was een fout, maar het was de eerste rode kaart in zijn carrière en het leverde hem veel kritiek op. Het gaat nu om zijn prestaties op het veld en zijn bijdrage voor het nationale team', besluit Klinsmann.

Dempsey en co beginnen op 8 juli aan de Gold Cup met een wedstrijd tegen Honduras.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.